Evangelische Omroep

Nr. 078
Hilversum, 25 maart 2009

BLAUW BLOED HEEFT EXCLUSIEF INTERVIEW MET KONING MICHAEL I zaterdag 28 maart 2009 om 19.35 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag is er een speciale uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed vanuit Roemenië. Presentator Jeroen Snel heeft een exclusief interview met de vroegere koning Michael I, die een bewogen leven achter de rug heeft. Tweemaal werd hij koning van Roemenië en tweemaal werd hij verdreven van de troon. De eerste keer door zijn eigen vader en na de Tweede Wereldoorlog nog een keer door de Sovjets. Na ruim vijftig jaar ballingschap keerde Michael I in 2001 eindelijk terug naar zijn geliefde Roemenië. Jeroen Snel sprak de ex-koning in zijn paleis even buiten Boekarest.

Tevens is Blauw Bloed aanwezig op het 60ste verjaardagsfeest van Michaels oudste dochter, 'kroonprinses' Margarita. Hoewel de kans uitermate klein is dat zij ooit koningin van Roemenië wordt, werd haar verjaardag evengoed met koninklijke grandeur gevierd. Diverse buitenlandse royals en adellijke families waren uitgenodigd in Boekarest voor een tweedaags feest waar kosten noch moeiten voor werden gespaard. In Blauw Bloed een uitgebreid verslag van de festiviteiten.

Prins Constantijn en Prinses Laurentien op rode loper Prins Constantijn en zijn vrouw, prinses Laurentien, gingen deze week op pad. Op woensdag waren ze in Breda, waar ze de Nederlandse première van de film 'The Reader' bijwoonden. Prins Constantijn en vooral prinses Laurentien waren de uitgelezen personen om deze première bij te wonen, aangezien het verhaal helemaal draait om het thema laaggeletterdheid. Voor dat doel was het prinselijk paar graag bereid om de rode loper in Breda te betreden.

Prinses Margriet bij symposium
Prinses Margriet was deze week aanwezig bij de opening van een symposium over 75 jaar blindheidbestrijding in Nederland. Een onderwerp dat de prinses nauw aan het hart ligt, want door haar jongste zusje Christina weet prinses Margriet heel goed welke problemen een visuele handicap in het dagelijks leven kan opleveren.

Terugblik koninklijke outfits
Tot slot blikt Blauw Bloed terug op de koninklijke outfits die we de afgelopen weken konden bewonderen bij de koningin en de prinsessen. Uiteraard geven de modedeskundigen weer antwoord op de vraag of de royals naar hun mening ook echt koninklijk voor de dag kwamen.

Morgen komt er een foto vrij van presentator Jeroen Snel met oud-koning Michael I van Roemenië. Stuur voor interesse in deze foto een e-mail naar nelleke.weeda@eo.nl


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep