Ingezonden persbericht


Persbericht

Cabaretier Wim Helsen en regisseur Pieter van Hees aanwezig bij de Nederlandse première van de dwarse Vlaamse komedie DIRTY MIND tijdens viering tien-jarig bestaan Het Ketelhuis.

Zaterdagavond 28 maart 20.30u (ontvangst vanaf 19.30u) Bioscoop Het ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam

De ook in Nederland bekende Belgische cabaretier Wim Helsen en Pieter van Hees (scenario en regie) zullen zaterdagavond 28 maart in Het Ketelhuis de Nederlandse première bijwonen van de dwarse Vlaamse komedie DIRTY MIND. De feestelijke vertoning is een van de verjaardagsfestiviteiten van Bioscoop Het Ketelhuis, die deze maand tien jaar bestaat. Acteur Peter Blok is gastheer van de avond.

DIRTY MIND, the rise and fall of Tony T, zoals de film voluit heet, is een tragikomedie over neurologische determinatie, liefde als symptoom en het subtiele verschil tussen gedragsstoornissen en echte mannelijkheid.

Naast Wim Helsen (speelfilmdebuut) worden de belangrijkste rollen gespeeld door Robby Cleiren, Kristine van Pellicom en Peter van den Begin. Pieter van Hees (Linkeroever) regisseerde de film. Hij schreef tevens het scenario. De productie was in handen van Frank van Passel, Bert Hemelinck en Kato Maes van CAVIAR FILMS. Vanaf 16 april is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. Distributie: Bridge Entertainment Group in samenwerking met RCV Entertainment.

De verlegen Diego (Wim Helsen) worstelt met een laag zelfbeeld tot hij na een ongeval wakker wordt als Tony T, een totaal ongeremde en vrijgevochten stuntman. Een typisch geval van frontaalsyndroom?
In ieder geval de ideale casestudy voor de jonge en ambitieuze neurologe Jaana (Kristine van Pellicom). Iedereen hoopt dat Diego snel zal genezen. Behalve Diego zelf.

Stond Wim Helsen in 2002 nog in de finale van het Leids Cabaret Festival (die hij overigens niet won ...), een jaar later ontving hij voor zijn eerste voorstelling Heden Soup! de VSCD cabaretprijs Neerlands Hoop en Bij mij zijt ge veilig werd door de VSCD genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma. Met zijn nieuwe programma Het uur van de prutser, dat lovende kritieken kreeg, treedt hij momenteel in Nederland op voor uitverkochte zalen.

Op 29 maart 1999 begonnen als ''noodbioscoop voor de Nederlandse film'' is Bioscoop Het Ketelhuis, gelegen in het Amsterdamse cultuurpark Westergasfabriek, inmiddels uitgegroeid tot een spraakmakend filmtheater voor de Nederlandse en Europese kwaliteitsfilm. Als podium voor de vertoning van en debat over de Nederlandse film wordt Het Ketelhuis ook wel ''de kantine van de Nederlandse film'' genoemd. Het tienjarig bestaan wordt gevierd met diverse activiteiten. Zie www.ketelhuis.nl