Gemeente Harenkarspel


HVC en gemeenten roepen april uit tot gft maand

Van groente-, fruit- en tuinafval (gft) wordt biobrandstof en compost gemaakt. Toch verdwijnt een groot deel van ons gft niet in de groene, maar in de grijze bak. Slecht voor het milieu en zonde van het geld. Daarom voeren afvalenergiebedrijf HVC en diverse gemeenten in april de campagne Gft, daar kun je iets mee. Want als je weet hoe het zit, is gft-afval apart inzamelen maar een kleine moeite.

De campagne besteedt aandacht aan de nuttige producten die je kunt maken van gft en de voordelen die dit biedt. Gft-afval omzetten in biogas en compost is onder andere goedkoper dan verbranden en ook beter voor het milieu. Uiteindelijke doelstelling is het inzamelen van meer en een betere kwaliteit gft-afval.

Krachtige en eenduidige boodschap
Afvalenergiebedrijf HVC heeft de campagne opgezet en vervolgens aangeboden aan alle 55 aandeelhoudende gemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. De reacties waren positief: 21 gemeenten hebben zich aangemeld. Op www.hvcgroep.nl vindt u een overzicht van deze gemeenten. HVC verzorgde het campagneplan, inclusief middelen als posters, flyers en advertenties. Gemeenten zetten deze middelen naar eigen inzicht in, met gebruikmaking van hun eigen logo en huisstijl. Om de campagne extra kracht bij te zetten, voeren alle gemeenten de campagne zo veel mogelijk gelijktijdig uit. Hoe meer en hoe vaker de doelgroepen de boodschap zien en horen, hoe beter deze blijft hangen en hoe groter het effect zal zijn, is de verwachting.

HVC zet de gft-campagne in tijdens de eigen compostactie in Middenmeer. Op 28 maart en 11 april kunnen inwoners van 8.00-15.00 uur gratis compost afhalen aan de Koggenrandweg 1 in Middenmeer (het terrein van HollandCollect). Ook wordt de flyer verspreid op de afvalbrengstations van HVCinzameling. Overigens: in Harenkarspel vindt op zaterdagmorgen 28 maart eveneens een compostactieplaats op de gemeentewerf in Dirkshorn.
Meer informatie
Meer informatie over het inzamelen en verwerken van gft-afval vindt u op www.hvcgroep.nl en www.hvcinzameling.nl.
Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600