Gemeente Baarn

Onderscheidingen voor vrijwilligers wandelsportvereniging

Mevrouw W.J. van Dijen-Van der Vuurst ontving op vrijdag 27 maart uit handen van de burgemeester van Baarn een Koninklijke onderscheiding. De heer W. Verwoerd kreeg de gemeentelijke onderscheiding. Beiden ontvangen hun onderscheiding voor hun verdiensten voor de wandelsport. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering van Wandelsportvereniging Dudok de Wit.

Mevrouw Van Dijen-Van der Vuurst (69) is dit jaar zestig jaar actief lid van Wandelsportvereniging Dudok de Wit. Vanaf 1973 is zij secretaris van de vereniging en verzorgde daarnaast twintig jaar de Lotto en Toto, waarvan de opbrengst gedeeltelijk ten goede kwam aan de vereniging. Mevrouw Van Dijen is vijfentwintig jaar actief geweest als vrijwilliger binnendienst bij de Baarnse Avond Wandel Vierdaagse. Ook heeft zij nog vele jaren mantelzorg verleend. Voor deze verdiensten is mevrouw Van Dijen-Van der Vuurst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer W. Verwoerd (68) is dit jaar vijftig jaar actief lid en vanaf 1980 bestuurslid van Wandelsportvereniging Dudok de Wit. Als bestuurslid heeft hij veel activiteiten georganiseerd, zoals het bezorgen van het clubblad, vaste chauffeur naar wandeltochten, controleur wandeltochten, verzorgen parcoursen en beheer kantinekraam tijdens wandeltochten. Verder heeft de heer Verwoerd zich vijfentwintig jaar ingezet voor de Baarnse Avond Wandel Vierdaagse. Voor deze verdiensten ontvangt de heer Verwoerd de gemeentelijke onderscheiding van Baarn in de vorm van de Erespeld.

De burgemeester van Baarn, de heer J. de Groot, reikte de onderscheidingen uit tijdens de jaarvergadering van Wandelsportvereniging Dudok de Wit op 27 maart in het Verenigingsgebouw van de EHBO aan de Berkenweg.