Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 28-03-2009

Auto tegen boom; bestuurder gewond

ROSWINKEL Vrijdagavond reed een 44-jarige man uit Musselkanaal met zijn auto over de Roswinkelerstraat. Door onbekende oorzaak raakte hij naast de rijbaan en verloor de controle over de auto. De auto raakte twee bomen en kwam tegen een derde tot stilstand. De bestuurder, die bekneld zat, is door de brandweer uit de auto gehaald. Daarna is hij overgebracht naar het UMC Groningen. Daar is later nog een bloedproef afgenomen vanwege vermoedelijk drankgebruik. (09-022381)

Alcohol in het verkeer

EMMEN Vrijdagnacht reed een 24-jarige man uit Schoonebeek met zijn bromfiets door de Wilhelminastraat. Toen hij daar politie zag draaide hij en ging er vandoor. Daarbij botste hij met de brommer tegen een geparkeerde bus. Na een korte achtervolging kon hij worden gestopt en werd aangehouden. Hij had gedronken, ruim 1 promille. Zijn bromfiets was niet verzekerd en hij had ook geen geldig certificaat. (09-022423)

VEENOORD Vrijdagnacht reed een 27-jarige man uit Veenoord met de auto over de Boerdijk. Hij werd gecontroleerd en had gedronken, 1,25 promille. Hij kreeg na overleg met het O.M. een boete van 550 opgelegd. (09-022408)

HOOGEVEEN Vrijdagnacht reed een 40-jarige man uit Hollandscheveld met zijn auto over de Griendtsveenweg. Hij kreeg een stopteken en er volgde een controle. Daarbij bleek dat de man had gedronken, ruim 1,3 promille. Een rijbewijs had hij niet; dat was een tijdje geleden al ingeleverd toen de man van de rechter een rijontzegging kreeg opgelegd. Binnenkort zal zich opnieuw bij de rechter, nu voor dit verkeersmisdrijf, mogen verantwoorden(09-022391)

Vrijdagnacht reed een 32-jarige automobilist uit Hogeveen door de Grote Kerkstraat terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op ruim 1 promille. (09-022396)

Een 28-jarige automobilist uit Ommen werd gecontroleerd op de Schoolstraat. Hij scoorde 0,75 promille en had ook nog zon tien gram softdrugs bij zich. Voor dit laatste kreeg hij een boete van 110 opgelegd. (09-022410)

Een 25-jarige Hoogevener, beginnend bestuurder volgens de Wegenverkeerswet, reed met de auto over de Van Echtenstraat. Hij had gedronken, 0,65 promille. Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. Daarnaast had hij voor bijna 2000 aan diverse boetes openstaan. Hij is aangehouden en ingesloten. Als de boetes niet worden betaald, mag hij een poosje zitten. (09-022427)

VRIES Vrijdagnacht reed een 41-jarige man uit Assen over de A28 en getuigen gaven dit, vanwege het rijgedrag, door aan de politie. Zij hadden gezien dat hij naast de weg raakte en langs de vangrail schampte. Een surveillanceauto trof de betreffende auto aan op de Peelo, waar hij aan de kant werd gezet. De Assenaar had gedronken, bijna 1,3 promille. Aan zijn auto zat schade, vermoedelijk door het contact met de vangrail. (09-022392)

MEPPEL Vrijdagnacht reed een 29-jarige man uit Giethoorn met zijn auto over de Witte de Withstraat. Ook hij had gedronken, in dit geval 0,65 promille.(09-022406)

HOOGEVEEN / DE WOLDEN / MIDDEN DRENTHE

Bij een alcoholcontrole in deze gemeenten heeft de politie ruim zeshonderd blaastesten afgenomen bij een alcoholcontrole. Van de gecontroleerde bestuurders bleek er eentje over de schreef te zijn gegaan. Daarnaast zijn er twintig bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende overtredingen, zoals het niet kunnen tonen van het rijbewijs, niet dragen van de gordel en defecte verlichting. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met collegas van het Korps Landelijke Politiediensten.

Aanhouding na huiselijk geweld

GEEUWENBRUG Vrijdagavond heeft de politie een 29-jarige man aangehouden wegens mishandeling van zijn partner. De man is ingesloten en deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (09-022385)

Voetbalsupporters aangehouden na openlijk geweld

GIETEN / VEENDAM Vrijdagavond heeft de politie in Veendam zes jongemannen aangehouden, die kort daarvoor in Gieten een 17-jarige jongen met een honkbalknuppel hadden mishandeld. Na de mishandeling waren ze er met zijn zessen in een auto vandoor gegaan. Wat de aanleiding is geweest is nog niet bekend. In Veendam werd de auto aangetroffen en alle inzittenden zijn aangehouden. Drie verdachten komen uit Oude Pekela, twee uit Nieuwe Pekela en één uit Veendam. In leeftijd zitten ze tussen de 16 en 30 jaar. Nog eerder op de avond had de politie in Emmen, in de omgeving van de voetbalwedstrijd Emmen-Telstar, de betreffende auto al gecontroleerd en de inzittenden aangesproken. Daarna verlieten de zes Emmen en doken later in Gieten op, waar ze zich te buiten gingen aan geweld. Bij de aanhouding trof de politie slagwapens aan zoals een ploertendoder en een ketting. De zes verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (09-022379)

Boerderij met rieten kap verwoest door brand

NIEUW SCHOONEBEEK Vrijdagnacht rond half twee is brand ontdekt in een woonboerderij aan de Europaweg. De melder zag rook uit het dak en even later was er sprake van een uitslaande brand. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat van het pand alleen de muren nog overeind staan. In een aangrenzende stal stonden twee paarden, die in veiligheid zijn gebracht. De bewoners waren niet thuis. Een onderzoek naar de oorzaak zal zaterdag plaatsvinden. (09-022411)

Openstaande boetes direct betaald

EMMEN Vrijdagavond controleerde de politie op de Meerdijk de auto van een 26-jarige man uit Zwartemeer. Hij had voor meer dan duizend Euro aan openstaande bekeuringen nog niet betaald. De man werd meegenomen naar het bureau. Intussen bracht een kennis het benodigde geld. De boetes zijn afgerekend en hij mocht daarna weer de straat op. (09-022346)

Man aangehouden na belediging en verzet

ASSEN Vrijdagmorgen rukten de hulpdiensten uit naar een winkel in de Groningerstraat voor de reanimatie van een 79-jarige vrouw. De aanwezigheid van de ambulances en de politieauto trokken de nodige publieke belangstelling. Voor de winkel ontstond daarbij een vechtpartij, waarbij de aanwezige agenten, nadat de reanimatie was afgehandeld, moesten ingrijpen. Een van de betrokkenen beledigde daarbij een van de agenten. Hij werd aangehouden en verzette zich daarbij zodanig dat de politie geweld moest gebruiken. Uiteindelijk belandde de man, een 29-jarige Assenaar, in het bureau aan de Balkengracht. Na verhoor kon hij blijven zitten, omdat hij nog een gevangenisstraf had openstaan. Die mag hij direct uitzitten.

De reanimatie, waarvoor de hulpdiensten waren uitgerukt, heeft overigens niet mogen baten. De vrouw is helaas overleden. (09-022128)

Drentse politie assisteert bij Afghanistan Top in Den Haag

ASSEN Tijdens de komende Afghanistan Top gaan er vanuit Drenthe ME-ers en motorrijders naar Den Haag om de regiopolitie Haaglanden te assisteren. De ME uit Drenthe vormt samen met Groningen en Friesland 1 noordelijk peloton en de 10 Drentse motoragenten hebben tot taak om de vele gasten te begeleiden.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.