Politie Groningen

Zaterdag 28 maart 2009

Provincie Groningen, 28-03-2009

Groningen: aanhoudingen na caféruzie

De politie arresteerde zaterdagochtend vroeg twee bezoekers van een café aan de Papengang in Groningen. Een medewerker van het bedrijf had een aantal klanten in een voorraadruimte betrapt en wilde hen de deur uitzetten. Een andere bezoeker, een 22-jarige Groninger, zou zich daarmee hebben bemoeid waarna het tot een ruzie met de portier kwam. Deze liep daarbij enkele klappen in het gezicht op. Behalve de 22-jarige werd ook een van de jongeren aangehouden die in de voorraadruimte waren betrapt, een eveneens 22-jarige Groninger.

Groningen: cafetaria overvallen

Een cafetaria aan de Helper Westsingel is vrijdagmiddag iets na vijf uur door een tot nu onbekende overvallen. De met een bivakmuts getooide man bedreigde de eigenaar met een steekwapen en deed een greep in de kassa. Hij rende er daarna in de richting van het sportpark De Weijert vandoor. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844.

Groningen: arrestaties na mishandeling

Een 18- en een 19-jarige inwoner van Groningen werden vrijdagavond door de politie aangehouden na een mishandeling in een jeugdsoos aan de Edelsteenlaan in Groningen. Het tweetal zou een 16-jarige plaatsgenoot onder handen hebben genomen. Deze liep letsel in het gezicht op en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De twee verdachten werden in de soos aangehouden en zijn ingesloten. De politie doet onderzoek.

Groningen: inparkeren met alcohol mislukt

Een 23-jarige inwoner van Groningen heeft weinig vreugde aan zijn rijbewijs beleefd dat hij drie weken terug had behaald. De man kon het document vrijdagmiddag op het politiebureau achterlaten nadat hij was betrapt op rijden onder invloed. Agenten hadden op de Arubastraat gezien hoe de bestuurder allerlei vruchteloze pogingen ondernam om zijn auto in te parkeren. Bij een alcoholcontrole kwam een promillage van bijna 0,9 tevoorschijn, meer dan het viervoudige van wat bij een zogenoemd beginnend bestuurder is toegestaan. Tegen de 23-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: jongen na achtervolging aangehouden

De politie wist vrijdagmiddag in Hoogezand na een achtervolging een 15-jarige jongen aan te houden. Agenten zagen de knaap op een snorfiets rijden terwijl ze wisten dat hij na een verlof niet was teruggegaan naar een jeugdinrichting. Na een achtervolging probeerde de knaap zich in een bedrijf op de Techniekweg te verstoppen. Hij werd desondanks gevonden. In het verhoor bekende de jongen, die geen vaste woonplaats heeft, een aantal diefstallen van bromfietsen. Hij is ingesloten.

Ten Boer: jongens door man mishandeld

De politie is op zoek naar een ongeveer 20-jarige man die vrijdagnacht in Ten Boer vier jongens mishandelde. De slachtoffers, in leeftijd variërend van 15 tot en met 18 jaar, liepen tegen kwart over twaalf met een vriend vanuit een woning aan de Fivelstraat richting het centrum. Bij de Ommelanderstraat dook een man op een fiets op, die hen ervan beschuldigde dat ze bij hem hadden ingebroken. De onbekende begon vervolgens op de jongens in ten slaan en kopstoten uit te delen waarna hij verdween. De vier jongens, afkomstig uit Groningen, liepen relatief licht letsel op.

Winschoten: arrestaties na vechtpartij

De politie arresteerde vrijdagnacht drie mannen op het Marktplein in Winschoten. Agenten zagen dat een medewerker van een café door iemand werd geslagen. Toen deze zou worden aangehouden, werden de agenten door diens 45-jarige uit de gemeente Scheemda afkomstige vader belaagd. Een 46-jarige omstander, afkomstig uit Winschoten, bemoeide zich ook met de aanhouding en schold daarbij de agenten voor Nazis uit. Alle drie personen werden uiteindelijk naar het politiebureau afgevoerd. Vader en zoon (leeftijd en woonplaats onbekend) mochten na het opmaken van een proces-verbaal naar huis. De 46-jarige Winschoter is ingesloten wegens belediging, belemmering van de agenten en verzet bij zijn arrestatie.

Stadskanaal: rijbewijs kwijt na inhalen

Een 25-jarige inwoner van Stadskanaal raakte vrijdagavond zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de provinciale weg N366 bij een inhaalmanoeuvre bijna een motoragent had geschept. De motorrijder reed voor een politieauto en zag zijn weg geblokkeerd door een tegemoetkomende automobilist. De agent kon door vol te remmen en de kant van de weg op te sturen een frontale botsing nog net voorkomen. De automobilist verklaarde dat hij de motorrijder niet had gezien maar wel de daar achter rijdende auto. s Mans rijbewijs werd wegens gevaarlijk verkeersgedrag ingevorderd.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op zondag 29 maart controleert de politie op de volgende plaatsen:

§ N33 Appingedam

§ Groningen; Ring Noord/West

§ A7

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde vrijdag 27 maart op diverse plaatsen op snelheid.

§ Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 2538, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 870, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.