Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 28-03-2009

Bijrijder heeft pikhouweel in broeksband

LAGE ZWALUWE - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 04.00 uur op de Dirk de Botsdijk een 47-jarige man uit Breda aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Surveillerende agenten zagen op de Dirk de Botsdijk een auto met daarin twee inzittenden. Bij het zien van de politie verhoogde de bestuurder zijn snelheid en reed weg in de richting van de Rijksweg de A16. Het lukte de agenten de auto korte tijd later te laten stoppen. Tijdens de controle zagen de agenten in de broeksband van de Bredanaar, die op dat moment als bijrijder in de auto aanwezig was een pikhouweel. De man vertelde het houweel ter verdediging bij zich te hebben.

Brand legt schuur in as

ZEVENBERGSCHENHOEK -Vrijdagavond 27 maart woedde er brand in een schuur aan de Derdeweg op de grens van Zevenbergschenhoek en Lage Zwaluwe. Het vuur ontstond rond 20.00 uur bij werkzaamheden aan een auto. Er raakten twee personen (16 en 19 jaar) licht gewond. De schuur brandde helemaal uit. De boerderij bleef bespaard.

In de schuur stonden landbouwvoertuigen en lagen aardappelen
opgeslagen. De schuur stond los van de bijbehorende boerderij. Vermoedelijk is de brand ontstaan tijdens het sleutelen aan een auto die in de schuur stond. Vrijkomende vonken zetten een kan benzine in brand, waarna het vuur om zich heen greep. De beide slachtoffers zijn broers van elkaar.
Zij liepen lichte brandwonden op bij pogingen om het vuur te doven. De 19-jarige jongen is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De 16-jarige jongen is op eigen gelegenheid naar de EHBO-post van het ziekenhuis gegaan om zich medisch te laten verzorgen.

De brandweer van Moerdijk kreeg ondersteuning van de korpsen uit Drimmelen, Etten-Leur en een hoogwerker. Er werd opgeschaald naar grote brand omdat de bluswatervoorziening over een grote afstand moest worden aangelegd.
Eenheden van de politie zetten de directe omgeving af. Dit om het publiek op afstand te houden en om te voorkomen dat er autos over de uitgerolde brandslangen zouden rijden.
Om 21.45 uur klonk het sein brand meester. Naar verwachting heeft de brandweer nog uren nodig voor de nablus werkzaamheden. Omdat er sprake was van flinke rookontwikkeling verrichtte een regionaal officier gevaarlijke stoffen van de brandweer metingen. Gebleken is dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, hoewel rookgassen in principe altijd ongezond zijn. Ook bleek na onderzoek dat er geen asbest in het dak van de schuur was verwerkt. Voor de gedupeerden is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen.

Omstanders grijpen winkeldief in de kraag

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond even na 20.30 uur in de Nieuwstraat een 45-jarige Bredanaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had de benen genomen nadat hij bij een winkel voor
huishoudelijke artikelen enkele pannen had weggenomen. Een
medewerkster van de zaak was hem achterna gerend. Tijdens de
achtervolging kwam ze ten val waard. Een oplettende omstander zag dit gebeuren en greep de man in de kraag. Gewaarschuwde agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau.

Glaasje op, laat je rijden

DONGEN - De politie heeft vanmorgen in de Monseigneur Nolenslaan een 44-jarige automobilist uit Dongen aangehouden voor het rijden onder invloed. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man te veel gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 445 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij vier flesjes bier te hebben gedronken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie treft twee hennepkwekerijen in loods aan

LAGE ZWALUWE - De politie heeft vanmorgen in een loods aan de Zwingel twee inwerking zijn hennepkwekerijen aangetroffen. In een vrachtwagen die in de loods geparkeerd stond was een in bedrijf zijnde kwekerij ingericht die in totaal 200 planten huisveste. In de loods zelf ontdekte de politie nog een ruimte waar ongeveer 100 wietplanten gekweekt werden. De planten en de kweekbenodigdheden zijn door de agenten in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitant.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-03-2009 11:23 | © Regio Midden en West Brabant |