Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 28-03-2009

De politie verricht vier aanhoudingen in het uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichtten in totaal vier aanhoudingen. De arrestaties vielen rond 03.00 uur. Op de Heuvel werden drie stadsbezoekers aangehouden voor mishandeling, het belemmeren van de agenten tijdens de uitvoering van hun functie en het aanstoot geven tot wanordelijk gedrag. Een 26-jarige Tilburger en een 31-jarige inwoner uit Eindhoven waren het niet eens met hun
arrestatie. Zij verzetten zich waardoor de politie genoodzaakt was geweld toe te passen om de mannen onder controle te krijgen. Op de Heuvelring vond een 21-jarige man uit Udenhout het nodig de agenten te beledigen. Ook hij mocht mee naar het bureau.

Rijgedrag verraadt alcoholgebruik

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in de Kwaadeindstraat een 20-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Rond 04.15 uur zagen surveillerende agenten de man als bestuurder in een auto rijden. Zijn rijgedrag viel op omdat hij met hoge snelheid over het NS-Plein richting de Veldhovenring reed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 245 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De man, die beginnend bestuurder is, kreeg hiervoor een proces verbaal.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.30 uur bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg twee Tilburgers van 28 en 36 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat het tweetal elkaars rugzakken aan het vullen waren met
levensmiddelen. Zonder de producten aan te bieden verlieten ze vervolgens de winkel. Gewaarschuwde agenten namen de mannen mee. Op het bureau kregen beiden een boete van 130 euro uitgereikt.

Verdachte trekt zich niets aan van toegangsontzegging

OISTERWIJK - De politie heeft gisteravond rond 19.00 uur bij het AZC aan de Kievitsblekweg een 24-jarige inwoner uit Dordrecht aangehouden. Agenten werden gewaarschuwd nadat de man gisteren tot twee keer toe een toegangsontzegging overtrad. Nadat hij ook diverse vorderingen negeerde om te vertrekken mocht hij mee naar het bureau.

Tilburgse vernield ruit van woonlocatie

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 16.00 uur op de
Goirleseweg een 29-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor vernieling. De politie werd gewaarschuwd nadat ze bij een woonlocatie een ruit had ingegooid. De vrouw wilde het pand. Nadat haar de toegang werd haar geweigerd gooide ze een ruit in.

Huishoudelijke hulp aangehouden na diefstal geld

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 13.00 uur in een woning aan de Brucknerlaan een 20-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht geld uit de woning te hebben weggenomen. De bewoner, een 73-jarige man deed aangifte.

De vrouw die als huishoudelijke hulp in de woning aanwezig was liep tegen de lamp nadat de bewoner de serienummers van de aanwezige bankbiljetten in de woning had geregistreerd. Aanleiding daartoe was dat de man al eerder geld miste. Ook gisteren miste hij opnieuw geld en informeerde de politie. Op dat moment was de vrouw nog in de woning aanwezig. De agent stelde een onderzoek in en trof de biljetten bij de vrouw aan. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af. Ze vertelde vaker geld uit de woning te hebben weggenomen.

Politie onderzoekt mishandeling Tilburgse vrouw

TILBURG - De politie onderzoekt een mishandeling die gisteren plaats vond op een parkeerterrein aan de Reitsehoevenstraat. Het slachtoffer, een 30-jarige Tilburgse vrouw deed aangifte.

De vrouw liep gisteravond rond 19.45 uur naar haar auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein. Op dat moment naderde haar een onbekende man die haar om geld vroeg. Nadat het slachtoffer aangegeven had geen geld te hebben sloeg de man haar in het gezicht en liep weg. Het slachtoffer liep door de klap een gezwollen lip op.

Inbrekers bedreigen getuige na poging inbraak

OISTERWIJK - De politie onderzoek een poging tot inbraak en een bedreiging die vanmorgen rond 04.00 uur plaats gevonden heeft bij een winkel in De Lind in Oisterwijk. Inbrekers poogden vanmorgen met een moker de ruit van een schoenenzaak in te slaan. Het lukte de daders niet omdat de winkel voorzien was van slagvast glas. Een getuige die gewekt werd door het geweld nam poolshoogte. Bij het zien van de 44-jarige getuige hief één van de daders zijn hand op richting de man en maakte een schietbeweging. De getuige schrok en voelde zich op dat moment ernstig bedreigd. De daders vluchtten vervolgens weg.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-03-2009 11:21 | © Regio Midden en West Brabant |