Gemeente Brummen


Raad complimenteert B&W in 'Bruggenkwestie'

(Oorspronkelijke publicatie datum: 28-03-2009)

Afgelopen donderdag 26 maart stonden er een drietal bespreekpunten op de agenda van de maandelijkse besluitvormende raadsvergadering. De raad nam het rapport over het onderzoek naar de draagkracht van de kanaalbruggen en de bijbehorende aanbevelingen ter kenniname aan. De raad gaf haar complimenten aan het college en sprak van daadkrachtig handelen. Daarnaast ondersteunde de raad het initiatief om aanvullend onderzoek te doen naar de achtergrond van de aslastdiscussie in de begin jaren negentig. De motie die de VVD indiende om ook een onderzoek te starten naar het zogenoemde crisismanagement, de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen, werd door de overige fracties niet ondersteund. Deze motie werd door de VVD dan ook weer ingetrokken.

Dierenwelzijn: nota met kaders
De kadernota Dierenwelzijn werd besproken en vastgesteld. In de gemeente bevinden zich tal van dieren. Door inwoners worden zeer uiteenlopende gezelschapsdieren gehouden zoals honden en katten maar ook exotische vogels of reptielen. In het buitengebied en op enkele plaatsen in de bebouwde kom leven landbouwhuisdieren zoals varkens en koeien. Maar de grootste groep wordt gevormd door in het wild levende dieren. In de kadernota worden onder andere de regelgeving, opvang- en overlast van gezelschapsdieren, gebruik van dieren voor vermaak, kinderboerderijen, opvang rondzwervende landbouwhuisdieren en in de vrije natuur levende dieren beschreven.

In deze kadernota worden de beleidskaders aangegeven met bijbehorende actiepunten waarbinnen de gemeente Brummen de komende jaren haar dierenwelzijnsbeleid richting wil geven. Ook geeft de kadernota aan op welke vlakken er nog beleid gemaakt moet worden. Deze nota is tot stand gekomen in samenwerking met de Dierenbescherming Overgelder. De fracties van de CDA en PvdA vinden het een van de taken van de Wildbeheereenheid (WBE) Brummen en omstreken om wildschade te bestrijden. Om bij overlast en of ongewenste situaties snel te kunnen werken dienen er geen formele belemmeringen te zijn. Om dit te voorkomen dienden de beide fracties een amendement in, die met meerderheid van stemmen werd vastgesteld. IPV en VVD steunden het amendement niet.

Krediet planvorming centrum Eerbeek
Ook stemde de raad in met de kredietaanvraag van 309.000,- voor de planvoorbereidingskosten voor het centrumplan Eerbeek. Dit bedrag is nodig om te komen tot een masterplan. Voor het centrumplan Eerbeek is vorig jaar al een aantal werkzaamheden gedaan. Zo is een verkenningsstudie voor het gebied opgesteld en is er inmiddels tussen de vier projectpartners een intentieovereenkomst gesloten.

Meer informatie vindt u op de raadspagina op deze website. Zie het origineel