Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 28-03-2009

Brand legt schuur in as

ZEVENBERGSCHENHOEK -Vrijdagavond 27 maart woedde er brand in een schuur aan de Derdeweg op de grens van Zevenbergschenhoek en Lage Zwaluwe. Het vuur ontstond rond 20.00 uur bij werkzaamheden aan een auto. Er raakten twee personen (16 en 19 jaar) licht gewond. De schuur brandde helemaal uit. De boerderij bleef bespaard.

In de schuur stonden landbouwvoertuigen en lagen aardappelen
opgeslagen. De schuur stond los van de bijbehorende boerderij. Vermoedelijk is de brand ontstaan tijdens het sleutelen aan een auto die in de schuur stond. Vrijkomende vonken zetten een kan benzine in brand, waarna het vuur om zich heen greep. De beide slachtoffers zijn broers van elkaar.
Zij liepen lichte brandwonden op bij pogingen om het vuur te doven. De 19-jarige jongen is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De 16-jarige jongen is op eigen gelegenheid naar de EHBO-post van het ziekenhuis gegaan om zich medisch te laten verzorgen.

De brandweer van Moerdijk kreeg ondersteuning van de korpsen uit Drimmelen, Etten-Leur en een hoogwerker. Er werd opgeschaald naar grote brand omdat de bluswatervoorziening over een grote afstand moest worden aangelegd.
Eenheden van de politie zetten de directe omgeving af. Dit om het publiek op afstand te houden en om te voorkomen dat er autos over de uitgerolde brandslangen zouden rijden.
Om 21.45 uur klonk het sein brand meester. Naar verwachting heeft de brandweer nog uren nodig voor de nablus werkzaamheden. Omdat er sprake was van flinke rookontwikkeling verrichtte een regionaal officier gevaarlijke stoffen van de brandweer metingen. Gebleken is dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, hoewel rookgassen in principe altijd ongezond zijn. Ook bleek na onderzoek dat er geen asbest in het dak van de schuur was verwerkt. Voor de gedupeerden is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen.

Team Zuid/Oost controleert passanten

BREDA - Agenten van het politieteam Zuid/Oost hebben de afgelopen nacht, in samenwerking met onder andere politievrijwilligers zowel opvallend als onopvallend rijdende controles ingesteld naar aanleiding van het aantal woninginbraken. De politie controleerde de jeugd en passerende voertuigen. Naast het verkrijgen van informatie werden twee minderjarigen aangehouden omdat ze op een gestolen bromfiets reden. Controle wees uit dat ze inbrekerswerktuig bij zich hadden. Ze zijn op het bureau in verzekering gesteld. Daarnaast mochten twee
automobilisten mee naar het bureau voor het rijden onder invloed.

Agenten in burger zagen gisteravond over de Hooghout een bromfiets met twee opzittenden rijden. Het tweetal viel op omdat het voertuig niet voorzien was van een kentekenplaat. Ook droeg één van de twee geen helm. De agenten volgden het tweetal. In een brandgang van de
Smaragdstraat zagen de agenten dat de bestuurder een voorwerp
verstopte in de aldaar aanwezige bossages. De politie stelde een controle in en vond in het struikgewas een breekijzer. De bromfiets waarop het tweetal reed was doorverbonden. Beide jongens werden aangehouden. In de zakken van één van de jongens trof de politie inbrekerswerktuig en ponypacks cocaïne aan. Het voertuig bleek op 23 maart jl. ontvreemd te zijn vanaf de Doornboslaan.

De politie heeft gisteravond rond de klok van 23.45 uur op de
Bisschopshoeve een 19-jarige automobilist uit Bavel aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 140 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Na het verhoor mocht hij, voorzien van een proces verbaal vertrekken.

Even na 22.00 uur werd op de Nieuwe Kadijk een 76-jarige automobilist aangehouden voor hetzelfde feit. Een indicatieve blaastest op straat gaf aan dat de man teveel gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 340 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Minderjarigen vernielen pinautomaat

BREDA - De politie heeft gisteravond tegen 22.00 uur op het
Stationsplein vier minderjarige jongens van 16 en 17 jaar, afkomstig uit Zevenbergen aangehouden. Ze worden ervan verdacht bij een
eetgelegenheid een pinautomaat te hebben vernield.

Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte op het Stationsplein waar beveiligingsmedewerkers van het Centraal Station vier jongens ophield. Het viertal was met nog een vriend een eetgelegenheid aan het
Stationsplein binnen gelopen en hadden een op de balie aanwezige pinautomaat vernield. Een oplettende getuige meldde zit waarna ze werden aangehouden.

Veelpleger biecht diefstal niet op

BREDA - De politie heeft gisterochtend rond 19.45 uur op de Tramsingel in Breda buiten heterdaad een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 26 maart jl. Een fiets vanuit een kerk aan de St. Janstraat te hebben ontvreemd. Volgens het veelplegersprotocol is hij op het bureau in verzekering gesteld. De man ontkende de diefstal.

Een agent in burger zag donderdag 26 maart jl. de verdachte, die de agent ambtshalve herkende als veelpleger, een kerk aan de St.
Janstraat inlopen. Korte tijd later verliet de verdachte de kerk, sprong op een fiets en reed vervolgens weg. Onderzoek wees uit dat de fiets waarop de verdachte vertrok eigendom is van een 60-jarige inwoner uit Bavel. De fiets stond gestald in een ruimte in de kerk. De 60-jarige man deed aangifte.

Politie arresteert Bredanaar na inbraak in berging

BREDA - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 12.30 uur in een woning op de Haagdijk een 26-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een berging van een appartementencomplex aan de Tramsingel. De man is op het bureau voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De 25-jarige aangeefster zag gisterochtend een man op een fiets over de brug van de Tramsingel fietsen. Ze zag dat deze man een poef bij had die veel overeenkomsten vertoonde met haar poef die in de berging van het complex waarin ze woont stond. Ze nam een kijkje bij haar berging en zag dat de toegangsdeur tot de berging opengebroken was. De poef was verdwenen. Gewaarschuwde agenten troffen in de kelder van het appartementencomplex in totaal 9 opengebroken bergingen aan. De verdachte is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Bredanaar mishandelt stadsgenoot na financieel conflict

BREDA - De politie heeft gisteravond tegen 19.30 uur op de
Academiesingel een 23-jarige man uit Breda aangehouden voor
mishandeling. Het slachtoffer, een 21-jarige stadsgenoot deed
aangifte.

Het slachtoffer fietste gisteravond aan de zijde van de singel over het fietspad van de Academiesingel. Bij het rode verkeerslicht stopte naast hem een auto. De verdachte, die op dat moment één van de inzittenden was stapte uit en sprak het slachtoffer aan. Er ontstond een conflict tussen beiden naar aanleiding van een geleend geldbedrag. Tijdens het conflict sloeg de verdachte de Bredanaar meerdere malen in het gezicht. Uit angst rende het slachtoffer weg, gleed tijdens zijn vlucht uit en belandde in het water. Gewaarschuwde agenten troffen het slachtoffer doordrenkt aan op de kant en stelden een onderzoek in. De verdachte werd daarbij aangetroffen en aangehouden.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-03-2009 13:29 | © Regio Midden en West Brabant |