Live video-art wordt een vak


VjAcademy opent haar deuren

AMSTERDAM, 20090312 -- Geen clubavond is meer compleet zonder hypnotiserende beelden op grote schermen. Die beelden worden gemaakt door de vj: het visuele broertje van de dj. Maar waar komen vj's eigenlijk vandaan? Is het een vak dat je kunt leren? Op donderdag 9 april vindt voor de derde keer de VjAcademy Night plaats in Paradiso, Amsterdam. Jonge vj-talenten krijgen hier een kans om hun kunsten te laten zien. De vier beste performers krijgen een complete opleiding tot vj aangeboden op de VjAcademy, dé opleiding tot video-artiest in Nederland. Start is 28 maart 2009 in de Sugar Factory.

Daar begint het pas echt. De studenten krijgen een intensieve opleiding van de vj's van Vision Impossible en Sense Studios, bekend van bijvoorbeeld de Sensation-feesten. De kersverse vj's werken mee aan optredens en groeien toe naar een eigen act. Als afstudeerproject zetten ze een project op in een Europese hoofdstad.

De finale op de VjAcademy Night, daar kom je niet zomaar. Tijdens een intensieve intake-workshop (op 28 maart in de Sugar Factory) kunnen vj's in spe eerst kennis maken met het vak, de beelden en de apparatuur. Acht veelbelovende deelnemers mogen vervolgens door naar de VjAcademy Night.

Inschrijven kan vóór 25 maart via www.VjAcademy.nl.





Bo Prenger