Australia Fair, The Big Adventure, vol verrassingen


Een dagje Down Under in Utrecht

UTRECHT, 20090316 -- Op zaterdag 28 maart 2009 vindt alweer de derde editie van de Australia Fair plaats. Onder de titel The Big Adventure, kunnen bezoekers genieten van een divers aanbod van producten, reizen, film en entertainment uit Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Zuidzee. Het evenement zal plaatsvinden in evenementencentrum Number Four in Utrecht (stadion Galgenwaard) van 10.00 - 22.00 uur.

The Big Adventure wordt geopend met een recordpoging Didgeridoospelen door zoveel mogelijk mensen tegelijk. Deze recordpoging zal, via een digitale verbinding, starten in Sydney. Voor deze gelegenheid komt Mark Sutton, een zeer goede Aboriginal didgeridoospeler in Australië, speciaal naar Nederland. Iedereen die met een echte of zelfgemaakte didgeridoo op 28 maart naar Utrecht komt, betaalt geen 10, maar 7,50 euro entree. Aanmelden vanaf 9.30 uur.

Opbrengsten
De opbrengsten van The Big Adventure gaan naar The Royal Flying Doctor Service. Daarnaast wordt een studiefonds opgericht voor Aboriginal kinderen. Hiermee wordt gestart in de Aboriginal gemeenschap Wilcannia, het geboortedorp van Mark Sutton. Op de Australia Fair zal Mark aan de bezoekers meer vertellen over Wilcannia en het belang van een studiefonds.

Tickets winnen
Met een bezoek aan de Australia Fair maakt u nog meer kans op het winnen van 2 retourtickets naar Australië, beschikbaar gesteld door Qantas. De actie is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Australia Fair, Going Down Under Magazine en Qantas.
Voor slechts 10 euro krijgen bezoekers een breed aanbod aan standhouders, Aboriginaldeskundige Ad Borsboom, workshops, informatie voor backpackers, demonstraties didgeridoo maken, kinderactiviteiten, een demonstratie schapendrijven met Australian Working Kelpies, Australian Rules, Goldrush, Garage Sale, dans en muziek uit Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Zuidzee, films, presentaties en informatie. Ook de ambassadeurs van Australië en van Nieuw-Zeeland zullen hun opwachting maken.

De Stichting Australia Fair bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die dit evenement geheel belangeloos organiseren. Meer informatie is te vinden op www.australiafair.nl.





Australia Fair