Immense munt rolt langs Amsterdamse banken


Betergeld.nl lanceert campagne

NATIONAAL, 20090325 -- Betergeld.nl start op 28 maart aanstaande de campagne BeterGeld. Tijdens de lancering rolt een twee meter hoge munt rolt dwars door Amsterdam, langs filialen van diverse Nederlandse bankiers. De bijbehorende website gaat tegelijkertijd online.

Deze campagne richt zich op het investeringenbeleid van banken en vraagt consumenten een bewustere keuze te maken wat betreft betaal- en spaarrekeningen.

Betergeld.nl beweegt de consument, met name studenten, bewust te kiezen voor duurzame betaal- en spaarrekeningen. Met leuzen als "Kop of munt?" en "Rolt jouw geld de goede kant op? Kies voor beter geld!" vestigt de campagne de aandacht op het investeringenbeleid van diverse bankiers.

Duurzame bankproducten hebben over het algemeen geen prioriteit. Het aanbod duurzame betaal- en/of spaarproducten is klein en er zijn op dit gebied nog weinig initiatieven. Grote bankiers bieden op duurzaam gebied alleen beleggingsproducten aan. Slechts twee bankiers bieden momenteel erkende duurzame betaal- en spaarrekeningen aan.

De onafhankelijke campagnewebsite informeert in tekst en beeld over het belang en de betekenis van duurzame investeringen. Een belangrijk onderdeel van de site is de bankentest. Bezoekers kunnen kijken welke bankier het best aansluit op de duurzaamheidseisen en -wensen die de persoon stelt. De uitslag van deze test is gebaseerd op het huidige beleid van de Nederlandse banken.

Voor geïnteresseerden biedt de site een eenvoudige overstaphandleiding. Door over te stappen naar een duurzamere bank geeft de consument een duidelijk signaal af aan de overige bankiers. Bovendien weet de consument direct zeker dat hij zijn geld duurzaam investeert. Naast deze consumenteninformatie vindt de bezoeker op betergeld.nl een aantal informatieve films.

N.B. Met slecht weer wordt de tocht met de grote munt afgelast en vervangen door een openingsborrel. De site gaat uiteraard wel online.

Campagne BeterGeld, door Amelieke van de Lavoir, René Brummel, Erwin Kroekenstoel, Carolien Klep en Daphne Panman, is online te vinden op www.betergeld.nl





Ingezonden persbericht