Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 12 februari 2009

JOHN PEEL ONTDEKKING THE SUBWAYS OP 28 MAART IN WATT

The Subways is een jonge Britse band die zichzelf in 2005 met hun debuutalbum 'Young For Eternity' en explosieve shows op de kaart zette. En niet geheel onbelangrijk, met wat hulp van de legendarische John Peel die het trio ontdekte. Hun muziek wordt verschillend geinterpreteerd: alternatieve rock, als grunge, smerige rock'n'roll of zelfs punkrock. Door de samenzang tussen man en vrouw, en de maniakale drumpartijen vergelijkbaar met het duo Blood Red Shoes.

Stemproblemen en een keeloperatie van zanger en gitarist Billy Lunn zorgde er helaas voor dat het ruim drie jaar duurde voor er een opvolger van de succesplaat in de schappen lag. Op dit tweedealbum 'All Or Nothing', geproduceerd door de legendarische Butch Vig (bekend van samenwerkingen met Nirvana, The Smashing Pumpkins en Sonic Youth), schreeuwt Lunn het opnieuw uit. Waar 'Young For Eternity' bol staat van explosiviteit leunt 'All Or Nothing' meer tegen de popliedjes aan. Zorgvuldig geschreven en opgenomen.

The Subways is terug van weggeweest en klaar voor een zegetocht langs podia en festivals (o.a. het grote Rock Am Ring). Op zaterdag 28 maart staat het trio in WATT, de voorverkoop is direct gestart.

ZA 28 MAART 2009
THE SUBWAYS & SUPPORT @ WATT (GROTE ZAAL)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang programma 20.00u
Tickets a ¤ 13 (excl. vvk) zijn per direct verkrijgbaar via de website van WATT, de 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.thesubways.net

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /