Deelgemeente Charlois Rotterdam

Voorjaarswandeling in Zuiderpark

Gaat u op zaterdag 28 maart mee uit wandelen in het Zuiderpark? Om kennis te maken met alle vernieuwingen: het evenemententerrein, dat nu wordt aangelegd, het water, het avontureneiland en nog veel meer.

Regelmatig organiseert de deelgemeente wandelingen in het Zuiderpark. Ook op zaterdag 28 maart kunt u er weer onder deskundige leiding wandelen (foto: fotopersbureau Cor Vor) In 2007 opende (voormalig) burgemeester Opstelten het vernieuwde Zuiderpark. Na jarenlang plannen maken en een paar jaar intensief verbouwen, was het park toen bijna klaar.

Het wachten was nog op de aanleg van het evenementenrein, nieuwe sportvelden en een skatepark. Deze voorzieningen, aan de oostzijde van het park, zijn nu zo goed als klaar. Wat rest zijn nog wat losse eindjes, zoals het doortrekken van de promenade naar zowel het oosten als het westen en het aanleggen van thematuinen.

Nieuwsgierig?

Bent u ook zo nieuwsgierig hoe het Zuiderpark erbij ligt nu de verbouwing bijna klaar is, of komt u er regelmatig en heeft u vragen over bijvoorbeeld de watergangen, het moeras, de wadis, het avontureneiland en het evenemententerrein? Dan is dit uw kans.

Op zaterdag 28 maart kunt u weer onder deskundige leiding wandelen in het Zuiderpark.

De wandeling duurt ongeveer 2 ½ -3 uur en begint en eindigt bij het voormalige informatiecentrum Zuiderpark bij de Kanovijver. Onderweg pauzeren we voor koffie of thee. Tijdens de wandeling wordt er onder meer iets verteld over de plannen voor het evenemententerrein en de nieuwe sportvelden.

Ook personen in een scootmobiel of rolstoel kunnen meedoen. U moet dit dan wel even doorgeven, zodat we er bij het samenstellen van de route rekening mee kunnen houden. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt er gewandeld in één of twee groepen van maximaal 30 personen.

U kunt zich aanmelden bij de afdeling communicatie van de deelgemeente Charlois.

Bel: 010 410 7 411 of mail: jb.schuurman@charlois.rotterdam.nl

Kijk ook op
Website Zuiderpark