Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Zilveren Donkozakkenkoor Nederland uit Den Haag, organiseert op 28 maart een openbare repetitie.

Het Donkozakkenkoor Nederland uit Den Haag bestaat 25 jaar. In 1984 richtten Michael Minsky, een beroemde solist van het oorspronkelijke Russische Donkozakkenkoor, en enkele enthousiaste zangers uit de regio Den Haag het koor op. Sinds 1991 staat het koor onder leiding de Russische dirigent Serge Latychev.

Het Donkozakkenkoor Nederland telt ruim 30 mannen", zegt voorzitter Bert Bleeker. "Jaarlijks verzorgt het koor zo'n 20 concerten. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Canada en Rusland hebben we opgetreden. In februari jl. hebben we nog twee concerten in Engeland verzorgd. Het Donkozakkenkoor Nederland werkt ook mee aan speciale gebeurtenissen en kerkdiensten. In januari zongen we in kerkdienst in Monster ter gelegenheid van een 40-jarig huwelijk. Dat is natuurlijk erg leuk om te doen, zeker als je zelf 25 jaar bestaat. Eén en al feest". Vanwege het 25-jarig bestaan organiseert het koor tal van activiteiten en concerten. In januari 2009 verscheen een nieuwe Jubileum-cd. Op 18 september a.s. wordt een bijzonder jubileumconcert verzorgd in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag.

Openbare repetitie op 28 maart a.s.
Zeer binnenkort, op zaterdag 28 maart a.s. houdt het koor een openbare repetitie in de Koningskerk in Voorburg. Bert Bleeker: "Wij nodigen mannen uit de regio's Den Haag, Leiden, de Bollenstreek, het Westland en Delft etc. van harte uit om die openbare repetitie bij te wonen. Men kan zich nog steeds aanmelden en, indien gewenst, de te repeteren partituren aanvragen. Maar deelnemers kunnen ook gewoon binnen stappen om kennis te maken met de mooie Russische koormuziek. Het is erg leuk om deze prachtige muziek te zingen en de taal is helemaal niet zo moeilijk, zoals vaak gedacht wordt. De teksten staan fonetisch in de partituren. Onze dirigent Serge Latychev is in Moskou opgeleid en hij leert ons veel over de uitspraak, klankvorming en interpretatie. Als we in Rusland zingen, verstaan de Russen ons woordelijk. Om het voor de deelnemers gemakkelijker te maken, staan zij tussen onze koorleden. Zo horen ze hoe en wat er gezongen wordt en kunnen ze gemakkelijk meezingen".

De openbare repetitie vindt plaats op zaterdagmiddag 28 maart a.s. van 14.00 tot 17.00 uur in de Koningkerk, Koningin Julianalaan (hoek Bruinings Ingenhoeslaan) in Voorburg.

De deelname is gratis.

Aanmeldingen vooraf bij:

Wim Hartman (secretaris)
Berkenlaan 17
2172 AE Sassenheim
Tel: 0252-220270
E-mail: wim.hartman45@wxs.nl of info@donkozakkenkoor.nl of via: www.donkozakkenkoor.nl

Natuurlijk kunnen deelnemers zich ook rechtstreeks bij de Koningskerk in Voorburg aanmelden op zaterdag 28 maart a.s. tot 14.00 uur.

Noot voor de redactie (