Vlaamse Overheid

toegang Brucargo en Luchthavenlaan (N211) in Melsbroek

Diaboloproject: volgende fase werkzaamheden toegang Brucargo en Luchthavenlaan (N211) in Melsbroek

Vlaamse overheid

maandag 23 maart 2009

In het kader van het Diaboloproject van Infrabel, start op zaterdag 28 maart de volgende fase van de werkzaamheden aan de Luchthavenlaan (N211) en de toegang van Brucargo in Melsbroek. Tot 28 maart zullen er nog voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden. Die werkzaamheden zullen geen hinder voor het verkeer veroorzaken. Daarna (vanaf 28 maart) zal de Bataviastraat een tweede asverschuiving ondergaan. Het verkeer van en naar Brucargo op de Bataviastraat zal dus enigszins van zijn oorspronkelijk tracé afwijken, maar het zal daarbij de huidige capaciteit van twee rijstroken in de beide rijrichtingen behouden. Ter hoogte van het kruispunt van de Haachtsesteenweg (N21) komt er een extra voorsorteerstrook. De tweede en laatste fase van de aanleg van de spoortunnel ter hoogte van de Bataviastraat zal volgens de huidige planning beëindigd zijn tegen begin 2010.

De Bataviastraat ondergaat momenteel al een asverschuiving, maar die wordt vanaf 28 maart verplaatst in functie van de verdere aanleg van de tunnel. De nieuwe asverschuiving zal enigszins ingrijpender zijn dan de huidige. Om de hinder tijdens de werkzaamheden te beperken, wordt momenteel al een tijdelijke ontsluitingsweg naast de huidige Bataviastraat aangelegd. Tijdens die voorbereidende werkzaamheden zal er geen impact zijn op het doorgaande verkeer. De wegwerkzaamheden op de terreinen van Brucargo zijn ondertussen beëindigd.

Om de veiligheid van fietsers en voetgangers te verzekeren, zal er voor hen een gescheiden en beveiligde zone in elke rijrichting voorzien worden.

De plannen die als bijlage aan dit persbericht toegevoegd worden, verduidelijken de wijziging van de verkeerssituatie in de Bataviastraat.

Op de Luchthavenlaan zijn al sinds mei 2007 werkzaamheden aan de gang die de onderdoorgang van de tunnel mogelijk moeten maken. Ook vanaf 28 maart start daar de derde en laatste fase van de werkzaamheden. Het verkeer op de Luchthavenlaan zal ondertussen verlopen zoals gewoonlijk, met twee rijstroken in beide richtingen. De spoortunnel onder de Luchthavenlaan zal volgens de huidige planning compleet afgewerkt zijn tegen juni 2009.

Naast de werkzaamheden van Infrabel, zal ook het verkeersknooppunt van de E19, de Luchthavenlaan en de Haachtsesteenweg verbeterd worden. Dit zal gebeuren in het kader van START, het Strategisch Actieplan voor de Reconversie en Tewerkstelling in de luchthavenregio. De verkeerssituatie zal er vlotter en veiliger gemaakt worden door er extra op- en afritten aan te leggen, een viaduct en een compleet nieuw fietstraject. Momenteel is de heraanleg van de Leuvensesteenweg volop in uitvoering. Het einde van die werkzaamheden is voorzien eind mei.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Bijlagen:


* Inplantingsplan Fase 2 Bataviastraat(WORD DOCUMENT, 2206 KB)
* Inplantingsplan Fase 3 Luchthavenlaan(WORD DOCUMENT, 1823 KB)