TROS

Hilversum, 24-03-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 28 maart
Radio 2 - 16.00 uur

JULIAN THOMAS TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 28 maart ontvangt Daniël Dekker onderstaande gasten in TROS MUZIEKCAFÉ:

Eind februari werd het nieuwste album van Julian Thomas: '35 Some Months' uitgebracht waarmee de zanger aangeeft dat deze plaat in een tijd van 35 maanden in elkaar is gezet. Naast promotieactiviteiten voor dit album staat Julian Thomas ook in de tweede reeks Motel Westcoast voorstellingen in de Nederlandse theaters.

Singer/songwriter Renee van Bavel maakt met 'Totdat Ik Vergeet' haar debuut op het Nederlandstalige popfront. Puur, eerlijk en eigenzinnig, zo valt dit roodharige talent te beschrijven. Als geen ander verenigt ze teksten met een 'dicht op de huid' gevoel met stevige muziek en drukt hiermee een persoonlijk stempel op de Nederpop.

Met persoonlijke teksten en tijdloze melodieën richt Swelter zich tot de serieuze popliefhebber. Al snel na de oprichting speelde de Zwolse band zich in de kijker door een indrukwekkende reeks succesvolle optredens in het Nederlandse clubcircuit samen met onder anderen The Frames, Johan, The Veils en Bettie Serveert.

Magna Carta veroverde begin jaren zeventig de halve wereld met luisterliedjes vol sprankelende gitaren waarin folk, blues, country en softrock versmolten tot een heel eigen geluid. De groep verkocht meer dan acht miljoen albums, waarvan 'Lord Of The Ages' en 'Seasons' met goud werden bekroond en hun hit 'Airport Song' uitgroeide tot een evergreen. Voor het grote afscheids- en jubileumconcert in mei in theater Carré in Amsterdam is Magna Carta eind maart nog in enkele Nederlandse theaters te zien en zaterdag te gast in TROS MUZIEKCAFÉ!

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl