Politie Midden- en West Brabant

persberichten district
Bergen op Zoom, 28-03-2009

Automobilist ramt tijdens dronkenmanrit meerdere geparkeerde auto's

OSSENDRECHT - De politie heeft vanmorgen rond 03.00 uur een 23-jarige automobilist uit Ossendrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. Na een ontvangen melding stelden agenten een onderzoek in op de Molendreef. Daar troffen ze over een afstand van ruim 350 meter meerdere zwaar beschadigde auto's aan. Vanaf de kruising met De Chichorei liep een spoor van in totaal vier zwaar beschadigde
voertuigen eindigend in een voortuin van een woning aan de Kerkstraat. Op aanwijzing van getuigen werd de verdachte aangehouden. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Omdat hij door de botsingen mogelijk letsel opgelopen had werd de ambulancedienst in kennis gesteld die de man voor onderzoek overbrachten naar het Lievensberg ziekenhuis. Daar werd van hem een bloedproef en het rijbewijs
afgenomen.

Rijgedrag verraad alcoholgebruik

OUD GASTEL - De politie heeft vanmorgen op het Kuivezand een 43-jarige automobilist uit Oud Gastel aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen tegen 02.00 uur op de Kuivezand een auto al slingerend en met een hoge snelheid rijden. Tijdens controle bleek dat de man teveel gedronken had. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 455 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod mocht hij na verhoor vertrekken.

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.00 uur in de Marconistraat een 38-jarige bestuurder van een snorfiets uit Roosendaal aangehouden voor hetzelfde feit. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid
overschreed. Hij had namelijk 1035 ug/l aan alcohol in zijn bloed.

Politie pakt tweetal na achtervolging in gestolen auto

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen in de Feithlaan twee mannen van 17 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Roosendaal aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal van een personenauto. Het tweetal werd na de aanhouding voor onderzoek op het bureau ingesloten.

Surveillerende agenten zagen vanmorgen rond 00.30 uur op de
Gastelseweg een auto rijden. Het merk en kenteken kwamen overeen met een eerdere melding van een diefstal auto. Bij het zien van de politie vermeerderde de bestuurder vaart. De politie achtervolgde de auto, waar op dat moment drie inzittenden inzaten tot de kruising met de Borchwerf. Daar sprongen de inzittenden uit de auto en renden weg in de richting van de kruising met de Belder. Het lukte de agenten twee verdachten aan te houden. De politie stelt een onderzoek in naar de derde verdachte.
Politie houdt na familieruzie vader en zoon aan

HOOGERHEIDE - De politie heeft vanmorgen rond 00.30 uur een 61-jarige man en zijn zoon 18-jarige zoon, beiden afkomstig uit Tholen na een familieconflict aangehouden.

Na een ontvangen melding van een vechtpartij spoedde zich de politie naar een woning in Hoogerheide. Daar troffen ze in een brandgang de 18-jarige jongen en diens 36-jarige oom, de bewoner van de woning aan. Agenten zagen dat de oom meerdere verwondingen in het gezicht had. Omdat de jongen op dat moment bedreigingen uitte werd hij door de agenten aangehouden. De 36-jarige man deelde de agenten mede dat er bij de woning een woordenwisseling ontstaan was tussen de 18-jarige jongen en zijn 61-jarige vader. Omdat het conflict dreigde te
escaleren greep de oom in. Gevolg was dat de 61-jarige man zijn zwager mishandelde. Hij sloeg hem met een schop tegen het gelaat.

Politie arresteert Belgen en neemt softdrugs in beslag

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond tegen 20.00 uur op de Boulevard vier Belgen in de leeftijden tussen de 18 en 21 jaar en gistermiddag in de Wilhelminastraat twee Belgen van 37 en 38 jaar aangehouden. Het zestal was in het bezit van softdrugs. Op het bureau verklaarden ze in een coffeeshop in Roosendaal de aankoop te hebben gedaan. De politie nam in totaal11 zakjes hennep en 21,5 gram hasj in beslag. Ook een 24-jarige Belg liep in de Wilhelminastraat tegen de lamp nadat bij hem een blok van 10 gram werd aangetroffen. Na verhoor werden ze in vrijheid gesteld.

Brand legt schuur in as

ZEVENBERGSCHENHOEK -Vrijdagavond 27 maart woedde er brand in een schuur aan de Derdeweg op de grens van Zevenbergschenhoek en Lage Zwaluwe. Het vuur ontstond rond 20.00 uur bij werkzaamheden aan een auto. Er raakten twee personen (16 en 19 jaar) licht gewond. De schuur brandde helemaal uit. De boerderij bleef bespaard.

In de schuur stonden landbouwvoertuigen en lagen aardappelen
opgeslagen. De schuur stond los van de bijbehorende boerderij. Vermoedelijk is de brand ontstaan tijdens het sleutelen aan een auto die in de schuur stond. Vrijkomende vonken zetten een kan benzine in brand, waarna het vuur om zich heen greep. De beide slachtoffers zijn broers van elkaar.
Zij liepen lichte brandwonden op bij pogingen om het vuur te doven. De 19-jarige jongen is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De 16-jarige jongen is op eigen gelegenheid naar de EHBO-post van het ziekenhuis gegaan om zich medisch te laten verzorgen.

De brandweer van Moerdijk kreeg ondersteuning van de korpsen uit Drimmelen, Etten-Leur en een hoogwerker. Er werd opgeschaald naar grote brand omdat de bluswatervoorziening over een grote afstand moest worden aangelegd.
Eenheden van de politie zetten de directe omgeving af. Dit om het publiek op afstand te houden en om te voorkomen dat er autos over de uitgerolde brandslangen zouden rijden.
Om 21.45 uur klonk het sein brand meester. Naar verwachting heeft de brandweer nog uren nodig voor de nablus werkzaamheden. Omdat er sprake was van flinke rookontwikkeling verrichtte een regionaal officier gevaarlijke stoffen van de brandweer metingen. Gebleken is dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, hoewel rookgassen in principe altijd ongezond zijn. Ook bleek na onderzoek dat er geen asbest in het dak van de schuur was verwerkt. Voor de gedupeerden is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-03-2009 15:47 | © Regio Midden en West Brabant |