Politie Zuid-Holland-Zuid

28/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 28-03-2009 o Persberichten District II

ALCOHOL
GORINCHEM Een 40-jarige autobestuurder uit Gorinchem is aangehouden op de Kleine Haarsekade in Gorinchem. Dat gebeurde op zaterdag 28 maart 2009 om ongeveer 01.20 uur. De verdachte had een te hoog promillage door alcoholgebruik. Verder bleek dat hij een rij-ontzegging heeft tot in de maand juli. Ook heeft de verdachte zijn buitenlands rijbewijs nog niet omgezet naar een Nederlands rijbewijs. De politie maakt Proces-verbaal op.

DIEFSTAL MET GEWELD; VERDACHTE AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 23-jarige man uit Alblasserdam is door politieagenten aangehouden wegens diefstal met geweld. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 27 maart 2009 omstreeks 14.00 uur in een woning aan de Savornin Lohmanweg. Hij bedreigde de 39-jarige bewoner, die hem vrijwillig had binnengelaten, met een mes en stal een mobiele telefoon en een laptop. Politieagenten die na een melding onderweg waren kwamen de verdachte tegen en hielden hem aan. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

BELEDIGING
GORINCHEM Agenten hebben voor belediging een 24-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Politiemensen zagen in de Hovenierstraat in Gorinchem op vrijdagavond 27 maart 2009 dat er een ei op de politieauto zat. Ze gingen op onderzoek uit en spraken de verdachte. Deze gaf allerlei rare antwoorden en begon te schelden en te tieren. Ook beledigde de 24-jarige de politiemensen. Hierop volgde zijn aanhouding.

GELD WEG UIT PARKEERGARAGE
PAPENDRECHT Inbrekers hebben geld gestolen uit een parkeergarage. Bij de politie kwam een melding over de inbraak op zaterdag 28 maart 2009 rond 06.00 uur. Uit onderzoek bleek dat de verdachten een zijdeur hadden opengebroken van de garage aan de Weteringsingel in Papendrecht. Hierna braken zij in bij het kantoor en namen daar geld mee. Ook braken de verdachten drie betaalautomaten open.

INBRAAK BEDRIJF
SLIEDRECHT In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 maart 2009 is ingebroken in een bloemenwinkel aan het Burgemeester Winklerplein. Men is vermoedelijk binnen gekomen met een valse sleutel. Uit de kassa werd geld gestolen. Personeel van de unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

RUITEN KAPOT
SLIEDRECHT Een 67-jarige man uit Sliedrecht is aangehouden voor vernieling van ruiten. Agenten gingen op zaterdag 28 maart 2009 omstreeks 02.15 uur naar de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Daar zou iemand een woning proberen binnen te komen. Bij de woning stond een groep jongeren waarvan er drie met moeite de 67-jarige in bedwang probeerden te houden. De verdachte was onder invloed van alcohol en kon niet meer lopen. Volgens de getuigen had hij deurruiten kapot gemaakt. De 67-jarige wist zich tijdens het verhoor overdag niets meer te herinneren.