Politie Zuid-Holland-Zuid

28/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 28-03-2009 o Persberichten District I

ALCOHOL
DISTRICT Op verschillende plaatsen in het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard heeft de politie gecontroleerd op alcoholgebruik. De medewerkers van het Verkeershandhavingsteam deden dat op vrijdagavond 27 maart 2009 en gingen door tot in de nacht. In totaal bliezen ongeveer 780 bestuurders. Hiervan hadden er zeven een te hoog promillage en kregen dus Proces-verbaal. De controles gebeurden op de Burgemeester van t Hoffweg, Kort Ambachtlaan en Munnikensteeg in Zwijndrecht en de Achterhakkers in Dordrecht.

INBRAAK BEDRIJF
DORDRECHT In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 maart 2009 is ingebroken in een restaurant in de Wijnstraat in Dordrecht. Nadat men een zijdeur openbrak kon men binnenkomen. Binnen werd de deur van het kantoor met geweld vernield. Er werd een gokkast opengebroken en eten op de grond gegooid. Personeel van de unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 27 maart 2009 omstreeks 11.30 uur in een woning aan de Haringvlietstraat in Dordrecht. De man mishandelde zijn 21-jarige ex-vriendin tijdens een ruzie die ontstond toen de vrouw persoonlijke spullen kwam halen. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Agenten hebben vijf jongens aangehouden na een vechtpartij. De politiemensen gingen op vrijdagavond 27 maart 2009 naar de melding van de vechtpartij op de Krispijnseweg in Dordrecht. Op het moment dat de politiemensen daar kwamen was het vechten voorbij. De verdachten waren weg maar na een zoektocht vonden agenten deze in de buurt. Ze namen de vijf jongens van 15, 16 en 17 (3x) mee naar het bureau. De politie onderzoekt wat er precies aan de hand was. Een getuige vertelde dat de groep in ieder geval meisjes lastigviel.

DRONKEN
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Sliedrecht is ingesloten voor openbare dronkenschap. Agenten gingen op vrijdagavond 27 maart 2009 naar de Thorbeckeweg in Dordrecht. Daar vonden de politiemensen de verdachte die bij een andere portiekdeur stond dan waar hij moest zijn. De 44-jarige was dronken en begon direct te schreeuwen. Verder kon hij niet meer goed op zijn benen staan.

GESLAGEN
DORDRECHT Voor mishandeling is een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij sloeg op zaterdag 28 maart 2009 rond 00.40 uur een 32-jarige man uit Dordrecht in zijn gezicht. Dat gebeurde op de Wijnstraat in Dordrecht. Daar bleek dat de verdachte in een horecagelegenheid eerder al problemen had gehad met twee vrouwen. Buiten ging de 36-jarige hier weer naar toe. Daarbij sloeg hij de 32-jarige man die gewond raakte aan zijn mond.

GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT Op de Botermarkt in Dordrecht hebben politiemensen een 54-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij bestuurde daar een auto maar heeft geen rijbewijs. De verdachte was hier al eerder voor aangehouden want er stond nog een straf open voor het rijden zonder rijbewijs van 21 dagen. De agenten namen de verdachte op zaterdag 28 maart 2009 omstreeks 01.10 uur mee naar het bureau. Verder nam de politie de auto in beslag.

DRUGS
DORDRECHT Bij een horecagelegenheid is een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verdachte was daar op zaterdag 28 maart 2009 rond 03.00 uur. Een portier zag dat de 31-jarige steeds weer contact had met andere mensen en dat daar iets bij werd overgegeven. De portier nam de 31-jarige mee naar de hal waarop de verdachte hem een zakje met pilletjes gaf. Agenten namen de man vanaf de Houttuinen in Dordrecht mee naar het bureau.

ONGEVALLEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT/ZWIJNDRECHT Op de rijksweg A16 zijn op zaterdag 28 maart 2009 rond 02.50 uur twee ongevallen gebeurd. De ongevallen hebben niets met elkaar te maken. Ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht botste een 50-jarige autobestuurder uit Noordwijkerhout met zijn voertuig tegen een andere auto. Deze auto raakte zwaar beschadigd. Gezien de snelheid wilde het ambulancepersoneel de drie inzittenden voor onderzoek meenemen naar het ziekenhuis. De 29-jarige bestuurder uit Rotterdam had wel last van zijn rug maar wilde niet mee naar het ziekenhuis. De andere twee inzitten zijn een nacht ter observatie opgenomen. Op de rijksweg bij Zwijndrecht reed een 24-jarige man uit Utrecht met zijn auto de vangrail in. Hij had ook pijn in zijn nek en daarom bracht de ambulance hem naar het ziekenhuis. Op de Hendrik Ydenweg in Hendrik-Ido-Ambacht gebeurde op zaterdagmorgen 28 maart 2009 rond 11.15 uur een eenzijdig ongeval. Wat er precies misging is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk raakte een auto uit een bocht en kwam tot stilstand schuin halverwege een talud. De 43-jarige bestuurster uit Rotterdam zat nog in haar auto. Brandweerlieden zorgden ervoor dat de auto niet verder kon zakken. Hierna trokken zij de auto naar boven. De vrouw had last van haar nek. Een ambulance bracht het slachtoffer voor verder onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis in Zwijndrecht.

GESTOLEN FIETS
ZWIJNDRECHT Een gestolen fiets uit de regio Hollands-Midden is teruggevonden. Agenten zagen op vrijdagmiddag 27 maart 2009 iemand fietsen over de Molenvliet in Zwijndrecht. Het ging om een 21-jarige man uit Zwijndrecht. Op de redelijke nieuwe fiets zat geen slot. Daarom controleerden agenten de fiets die dus gestolen was. Ze hielden de verdachte aan in ieder geval voor heling en namen hem mee naar het bureau.