Hoge opkomst bij NVM Open Huizen Dag

Nieuwegein, 28 maart - De NVM

28/03/2009 17:21

NVM Service B.V.

Goed teken dat kopers zich weer oriënteren

Hoge opkomst bij NVM Open Huizen Dag

Nieuwegein, 28 maart - De NVM Open Huizen Dag van vandaag, zaterdag 28 maart, heeft naar schatting circa 110.000 bezoekers getrokken. Dit blijkt uit een enqu(ee)te onder de leden van de NVM. Gemiddeld kreeg een woning circa drie bezoekers. Eén op de zes openstaande huizen kreeg echter geen bezoek. Ruim 40.000 woningen waren vrijblijvend te bezichtigen. Woningzoekenden konden zich zo in één dag oriënteren op aanbod en prijs, zonder afspraak of verplichtingen.

Het aantal van ruim 40.000 deelnemende woningen is een record. Nooit eerder waren er zoveel huizen te bezichtigen op de NVM Open Huizen Dag. Door het grote aantal deelnemende woningen konden potentiële kopers eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Een persoonlijke bezichtiging geeft een betrouwbaarder beeld dan alleen oriënteren via internet.

In totaal staan er op dit moment circa 160.000 woningen te koop in Nederland, waarvan de overgrote meerderheid (120.000 woningen) via een NVM-verkoopmakelaar wordt aangeboden. Ruim éénderde van het totale NVM-aanbod was tijdens de Open Huizen Dag te bezichtigen.

NVM-voorzitter Ger Hukker is verheugd over het hoge aantal bezoekers: "Ik ben voorzichtig optimistisch. Het feit dat potentiële kopers zich weer in groten getale gaan oriënteren, geeft aan dat de markt weer in beweging lijkt te komen. De wil van mensen om een nieuw huis te kopen is altijd aanwezig geweest, maar het vertrouwen was lange tijd weg. Maar we merken wel dat kopers extra voorzichtig zijn in deze tijd. Gelukkig zien we nu echter wereldwijd een aantal positieve ontwikkelingen die goed zijn voor huizenkoper en huizenverkoper. De pure paniek in de bankensector is verdwenen en de beurzen krabbelen wereldwijd voorzichtig weer op. Dat zorgt ervoor dat het vertrouwen in de woningmarkt weer langzaam terugkomt. Mensen realiseren zich dat dit wel eens hét moment zou kunnen zijn om een huis te kopen."

De volgende landelijke NVM Open Huizen Dag wordt op zaterdag 10 oktober 2009 gehouden.





http://www.nvm.nl