Politie Gelderland-Zuid

Openbare dronkenschap loopt uit de hand

Nijmegen, 28-03-2009 o Een 39-jarige man uit Groesbeek werd vrijdagavond rond elf uur aangehouden voor openbare dronkenschap in het centrum van Nijmegen. Door verschillende melders werd die nacht naar de politie gebeld om door te geven dat deze man hen lastig viel.

De man was als lastige klant een uitgaansgelegenheid uitgezet, had twee vrouwen lastiggevallen, was agressief uitgevallen tegen een taxichauffeur en een getuige zag hem bij een garage tegen een auto aantrappen. Na het opgegeven signalement konden bikeragenten in het centrum van Nijmegen de man aanhouden. Agenten constateerden ook dat de man enorm agressief en behoorlijk onder invloed was van alcohol of drugs.

Verzet
De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap en het daardoor verstoren van de openbare orde. Hij bedreigde de agenten meermalen tijdens het vervoer naar het hoofdbureau en tijdens zijn insluiting waarbij hij zich ook hevig verzette. Ondanks het feit dat man was geboeid, hadden de agenten moeite hem onder controle te houden. Agenten troffen soft- en harddrugs aan bij de man uit Groesbeek. Drie agenten hebben na zijn insluiting aangifte gedaan van de bedreigingen. (13)

Laatst gewijzigd 28-03-2009 14:15 | © Regio Gelderland-Zuid |