www.backpackeninaustralie.nl op Australia Fair 2009


Backpackeninaustralie.nl beantwoordt vragen van backpackers

UTRECHT, 20090208 -- Tijdens de Australia Fair, die op 28 maart plaatsvindt in evenementencentrum NUMBER FOUR, in Utrecht zal de onafhankelijke website www.backpackeninaustralie.nl aanwezig zijn om vragen van backpackers en toekomstige backpackers te beantwoorden.

De website www.backpackeninaustralie.nl is in 2004 opgezet door een net-teruggekeerde backpacker. Het doel van de site is om andere jongeren die "een jaartje Australië doen" te voorzien van onpartijdige en onafhankelijke informatie. www.backpackeninaustralie.nl is de eerste informatieve site die geen banden heeft met een van de grote reisorganisaties.

Tijdens de Australia Fair zal iemand van de site aanwezig zijn om alle vragen die gesteld worden te beantwoorden. Daar waar een antwoord niet een-twee-drie gegeven kan worden, zal uiteraard worden doorverwezen naar andere, onpartijdige, bronnen.

Dit is het tweede jaar dat www.backpackeninaustralie.nl aanwezig is op de Australia Fair. Jeroen, de eigenaar van de site: "De reacties van vorig jaar waren heel erg positief. Ik heb echt het gevoel dat ik een aantal mensen heb kunnen helpen bij het plannenmaken. Toen de organisatie vroeg of ik dit jaar ook weer wilde meewerken twijfelde ik geen moment."

Over www.backpackeninaustralie.nl
Bij de voorbereiding van zijn eigen reis ergerde backpacker Jeroen Langendam zich eraan dat er geen onafhankelijke Nederlandse sites waren waar je alle nodige reisinformatie kon vinden. Na terugkomst uit Australië zette hij de onafhankelijke website www.backpackeninaustralie.nl op, waarop een schat aan informatie en praktische tips is te vinden voor toekomstige backpackers.

Over Australia Fair
De Stichting Australia Fair bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die hun hart hebben verloren aan Australië. De opzet van de Australia Fair is om een groot publiek kennis te laten maken met bekende en minder bekende aspecten van het land en de cultuur. Dit gebeurt door middel van het aanbieden van Australische producten, muziek, workshops, film, presentaties en vooral veel praktische informatie.

De opbrengst van de Australia Fair is gekoppeld aan een goed doel in of in relatie met Australië. een deel van de opbrengst van de stichting blijft gaan naar de Royal Flying Doctor Service in Broken Hill, Australië. Daarnaast zal jaarlijks een tweede goede doel worden gekozen waaraan ook een deel van de opbrengst wordt geschonken.

Meer informatie: www.australiafair.nl





Ingezonden persbericht