Ingezonden persbericht

Natuurkunstenaars schilderen "live" in Opheusden

OPHEUSDEN - Gerard Hendriks en Harm Visser demonstreren op zaterdag 28 maart hun schildertechnieken in Kunstgalerie Oog voor Natuur. Onder de bezoekers van die dag wordt van beide natuurkunstenaars ook een schilderij verloot.

De twee "wildlife artists" verbeelden de wilde fauna totaal verschillend, maar desondanks is er één opvallende overeenkomst: hun onderwerpen worden op een gedurfde manier flitsend en kleurrijk neergezet.
Gerard Hendriks, afkomstig uit Beek en Donk, hanteert daarbij een losse toest. "De manier waarop ik verf gebruik, maakt dat het elke keer weer een verassing is hoe het afloopt. Ik neem ook de vrijheid om op het werkstuk te krassen, te schuren, te spetteren, te plakken en andere materialen te gebruiken. Alleen het artistieke eindresultaat telt. Het is mijn bedoeling dat de kijker een gedeelte van het schilderij zelf invult. Voor mij is het telkens een spannend avontuur, een soort safari achter de tekentafel."
Harm Visser, die evenmin felle accenten schuwt, schildert daarentegen heel realistisch. "Ik probeer het grappige, soms typische gedrag van een dier te ontdekken en zet dat binnen een bepaald kader", aldus de kunstenaar uit Nijkerk. Ook hij heeft er geen moeite mee dat mensen hem op de vingers kijken. "Het is juist een mooie gelegenheid om het publiek meer inzicht te geven in onze manier van werken."
De schildersessie -van 10.00 tot 17.00 uur- valt samen met de expositie "De kluten van Breebaart", die tot en met 4 april 2009 duurt en waar schilderijen van Erik van Ommen zijn te bezichtigen. De Betuwse galerie, die dit voorjaar tevens sculpturen van Manuela van Schaick toont, heeft daarnaast permanent werk in stock van een groot aantal gerenommeerde kunstenaars.
Kunstgalerie Oog voor Natuur aan de Lindelaan 2-A te Opheusden (Gld.) is op zaterdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Of op afspraak op een doordeweekse dag: 0488-442366. Entree: gratis. Meer info: www.oogvoornatuur.com



Ingezonden persbericht