Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'BED IN FOR PEACE 2009'

25 maart 1969; John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono begonnen in het Amsterdamse Hilton met hun eerste Bed in for Peace actie. Lennon en Ono hadden de aanwezige pers gebruikt om hun wens tot Wereldvrede te promoten.

29 maart 2009; Schiedammer Marcel Gootjes wil 40 jaar na dato opnieuw aandacht voor Wereldvrede vragen. Van zondag 29 maart t/m woensdag 1 april zal hij vanuit de Euromast te Rotterdam zijn Vredesboodschap de Wereld in slingeren.

Bijzonder is dat Yoko Ono persoonlijk deze actie steunt en dit ook via haar eigen website Imagine Peace kenbaar maakt.

Wereldwijd wordt inmiddels aan deze Vredesmissie aandacht geschonken en het is ook o.a. de officiele Engelse Beatles Fanclub die achter deze missie staat.

De Schiedammer wist ook in Nederland al regelmatig de media te halen en wij kunnen u o.a. 'Man Bijt Hond', 'De Wereld Draait Door' en de Zappservice van 'Pauw & Witteman' noemen, naast lokale media als bijvoorbeeld Radio Rijnmond.

Gootjes heeft o.a. ook een speciale single opgenomen met zijn broer Menno. Zo vertolken deze twee heren de nummers 'Imagine' en 'The Ballad of John and Yoko'. De opbrengst van deze single gaat geheel naar de actie.

Inmiddels hebben er al diverse activiteiten en optredens plaatsgevonden t.b.v. 'Bed in for Peace 2009'.

Marcel wil niet alleen weer aandacht voor Wereldvrede vragen, maar ook proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child.

Aankomende zondag zal Marcel Gootjes samen met Jet Sol, als Yoko Ono, de Euromast in gaan om zo op geheel eigen wijze de boodschap voor Vrede naar buiten te brengen.

De dagen dat hij in de Euromast in bed zal liggen, komen diverse bekende en minder bekende Nederlanders langs om hun steun te betuigen. Zo zullen in ieder geval o.a. Elvin Post, Henk Bres, Johan Vlemmix, Hannie Veerkamp, Marijke Boer en Kim Holland langskomen, maar meer namen zullen volgen.

Jet Sol zal op de zondag als Yoko Ono in het bed kruipen en zo zal op de laatste dag Judith Visser het bed delen met Marcel. Ook zullen andere dames, journalistes o.a., het bed induiken voor het goede doel.

Radio Rijnmond zal op de dinsdag live uitzenden vanuit de Euromast en Marcel zal ook vanuit de Euromast diverse interviews doen met o.a. Uruzgan FM en de Australische radio.

Vanzelfsprekend had het e.e.a. niet gerealiseerd kunnen worden zonder sponsors. Zo was een bekende opticien uit Hillegersberg bereid om speciaal voor deze gelegenheid een echte John Lennon bril te maken en zal er bijvoorbeeld op maandag een vliegtuig boven Rotterdam vliegen met een speciale banner. Op onze sites heeft u een overzicht van de sponsors.

Wij wijzen u ook op de bijzondere veiling. Alle items zijn door particulieren geschonken. Meest opmerkelijke item is misschien wel origineel haar van John Lennon, maar als u een kijkje neemt op de speciale hyves, dan staat u verbaasd over wat er spontaan is aangeboden.

Maandag 30 maart zal 's avonds een speciaal Benefiet concert plaatsvinden in Parkzicht te Rotterdam. Fab Five, Bluefish, Erik Fortuin & Richard Beukelaar zullen belangeloos optreden. Entree is gratis, maar wij hopen wel zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie.

Zondag 29 maart 2009 / Euromast - Rotterdam

14.30 uur: BUITEN: optreden van Magic Frankie

14.45 uur: BUITEN: Aankomst Marcel Gootjes en Jet Sol bij Euromast in Limo.

Introductie.

Speciale toespraak van schrijfsters Mel Hartman & Tisa Pescar.

Officiele opening door Lennon.

15.10 uur: Marcel en Jet gaan zich installeren in hun suite op 100 meter hoogte.

15.30 uur: Eerst gelegenheid voor de fotografen om foto's te maken in de suite.

Vervolgens krijgen de cameraploegen en de schrijvende pers ruimschoots de

gelegenheid om opnames te maken en interviews af te nemen. Gezien de beperkte

ruimte in de suite, kan het zijn dat bepaalde media heel even geduld zal moeten

opbrengen.

Ook zal er na 15.30 uur door een kunstenares een John Lennon schilderij

overhandigt worden.

Op maandag 30 maart, dinsdag 31 maart en woensdag 1 april hopen wij, naast eerder genoemde namen, nog een heleboel mensen in de suite te ontvangen. Uiteraard is deze dagen ook de media van harte welkom.



Ingezonden persbericht