KLM


KLM stopt met de lijn Amsterdam-Aruba

Amstelveen - dinsdag, 3 februari 2009

KLM stopt vanaf 29 maart 2009 met de lijn Amsterdam-Aruba. Passagiers kunnen tussen Amsterdam en Aruba blijven vliegen met Martinair, die deze route al uitvoert. Martinair maakt deel uit van de KLM Groep.

Alle passagiers worden omgeboekt. Martinair zal haar schema's en capaciteit naar Aruba aanpassen. Er komt een speciale omboekingsregeling voor passagiers die hun ticket al hebben geboekt.

De lijn was al enige tijd minder rendabel. De huidige economische crisis en de tickettaks hebben de resultaten van deze route verder onder druk gezet.

For more information:
KLM Media Relations, Joyce Veekman, tel.: +31 (0)20 649 4545.

AMS/DR/JV

Over KLM

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.
In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 137 bestemmingen met een moderne vloot van 114 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.
KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 905 bestemmingen in ruim 169 landen op zes continenten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio's in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. De KLM Groep behaalde in het boekjaar 2007/2008 een omzet van 8.0 miljard euro. Het positief bedrijfsresultaat bedroeg 553 miljoen euro en het netto resultaat 291 miljoen euro.

Publicatie datum: 03 februari 2009