Gemeente Valkenswaard

Schoolzwemkampioenschap 2009

Schoolzwemkampioenschap 2009

Zondag 29 maart vindt in zwembad De Wedert aan de Pastoor Heerkensdreef voor de derde keer het Valkenswaards-Waalres Schoolzwemkampioenschap plaats.

De opzet van het kampioenschap is hetzelfde als in 2008. Elke school vaardigt minimaal één team af, bestaande uit twee leerlingen uit groep 3/4, twee uit groep 5/6 en twee uit groep 7/8. De winnaars (nummer 1,2 en 3) mogen meedoen met het provinciale schoolzwemkampioenschap op zondag 19 april in Boxtel. Voorafgaand aan het kampioenschap worden drie trainingen gegeven aan de deelnemers zodat iedereen goed voorbereid aan de start komt. De data zijn al bekend: woensdagmiddag op 11, 18 en 25 maart.

Voorlichtingsavond
De beide organiserende verenigingen Watervrienden Valkenswaard en VZ&PC Tempo streven ernaar om alle Valkenswaardse en Waalrese basisscholen deel te laten nemen. In 2008 deden er 10 Valkenswaardse en 3 Waalrese basisscholen mee. De scholen worden uitgenodigd voor een voorlichtingsavond op donderdag 19 februari om 19.30 uur in zwembad De Wedert. Tijdens de bijeenkomst wordt eerst een terugblik gegeven op het kampioenschap van 2008 en worden de aanwezigen op de hoogte gebracht van de organisatie en de reglementen van het huidige kampioenschap. Ook zullen de inschrijfformulieren, posters en promotiemateriaal op die avond uitgereikt worden.

Meer informatie
Het Schoolzwemkampioenschap wordt wederom georganiseerd door de Valkenswaardse zwemverenigingen Watervrienden Valkenswaard en VZ&PC Tempo samen met de gemeenten Valkenswaard en Waalre. Deelname is gratis. Wilt u meer informatie hierover dan kunt u contact opnemen met H. Baijens van VZ&PC Tempo, telefoonnummer 040-2214388 of per e-mail hans.baijens@zonnet.nl. Of met René Hendrikx, medewerker Buurt- Onderwijs- en Sportimpuls van de gemeente Valkenswaard. Telefoonnummer 040-2083 649 of per e-mail rene.hendrikx@valkenswaard.nl.