Provincie Utrecht

Buslijn 120 rijdt direct naar Utrecht CS

10-3-2009 -

Buslijn 120 rijdt vanaf 29 maart a.s. rechtstreeks vanuit Loenen naar Utrecht CS. Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht heeft daarover een besluit genomen. Dit betekent voor de reiziger dat deze lijn vanaf dat moment niet meer station Maarssen aandoet. Lijn 120 rijdt via station Breukelen direct door naar Utrecht over de Amsterdamsestraatweg.

Het provinciebesluit is genomen na overleg met Connexxion en NS. Eind vorig jaar had de provincie al aangekondigd dat de directe verbinding met buslijn 120 dit voorjaar zou worden hersteld. Open stond nog de vraag of deze lijn station Maarssen zou blijven aandoen. Om een helder beeld te krijgen, is onderzoek gedaan naar het aantal reizigers dat met de bus uitstapt op de trein in Maarssen. Daaruit is gebleken dat er geen reden is om deze `lus' te blijven rijden. Er stappen daarvoor op dit station niet genoeg reizigers over van bus op trein. Bovendien levert de route teveel tijdverlies op voor de reizigers in de bus.

"Klant is koning"
Gedeputeerde Jan Ekkers: "Ik ben blij dat we met de NS en Connexxion tot deze conclusie zijn gekomen. Wat we voorop moeten stellen, is het belang van een goed openbaar vervoer. In dit geval betekent het dat de reizigers op deze buslijn het meeste profijt hebben van een directe verbinding. En omdat de klant koning is, honoreren we die wens graag!"

De dienstregeling van de nieuwe lijn 120 wordt momenteel afgerond door Connexxion. Zodra deze gereed is, kunt u deze raadplegen op www.connexxion.nl en www.fluitendnaarutrecht.nl

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196