Brussels Airlines

Brussels Airlines en Lufthansa bieden gezamenlijk vluchten aan tussen België en Duitsland

vrijdag 13 maart 2009

Vanaf 29 maart bieden Brussels Airlines en Lufthansa gezamenlijk de vluchten aan die beide maatschappijen verzorgen tussen België en Duitsland. Passagiers kunnen vluchten van zowel Lufthansa als Brussels Airlines combineren en krijgen hierdoor veel meer afreis- en connectiemogelijkheden.

Dankzij de codeshare overeenkomst kunnen passagiers van Brussels Airlines en Lufthansa dagelijks gebruik maken van alle vluchten die Brussels Airlines en Lufthansa verzorgen tussen Brussels Airport en Frankfurt, Berlijn, Hamburg, Hannover, Nürnberg en Stuttgart. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met een Brussels Airlines service naar Berlijn te reizen en terug te keren met een Lufthansa vlucht.

Klanten van beide maatschappijen krijgen hierdoor veel meer afreismogelijkheden en flexibiliteit. Zo hebben Brussels Airlines passagiers die tussen Frankfurt en Brussel willen reizen op weekdagen voortaan de keuze uit elf vluchten in beide richtingen. Tussen de Duitse hoofdstad Berlijn en Brussel kan dankzij de codeshare overeenkomst gekozen worden uit negen dagelijkse vluchten.

Lufthansa en Brussels Airlines gaan ook samen talrijke connectievluchten aanbieden die beide maatschappijen naar verschillende Europese steden verzorgen. Brussels Airlines gaat bijvoorbeeld via Frankfurt zeer vlotte connectiemogelijkheden aanbieden naar Gotenburg, Lissabon, Praag, Warschau, Vilnius en Krakow.

Bedoeling is dat op korte termijn ook de vluchten tussen Brussels Airport en Munchen door beide maatschappijen samen gecommercialiseerd worden. De aanvang van deze vluchten wordt tijdens de lente verwacht.

De codeshare vluchten zijn vanaf 24 maart te reserveren en de samenwerking gaat van start op 29 maart, bij de aanvang van het zomerseizoen.

"De start van deze codeshare is zeer goed nieuws voor de Brussels Airlines klanten", zegt Managing Director Bernard Gustin. "Hannover, Nürnberg en Stuttgart zijn nieuwe bestemmingen in het Brussels Airlines netwerk. Met het vluchtaanbod tussen Brussel en Frankfurt verbinden we ook twee belangrijke hubs veel beter met elkaar zodat er veel meer vluchtcombinaties ontstaan. Passagiers kunnen zo heel wat reistijd uitsparen. Deze codeshare overeenkomst is een duidelijk voorbeeld van de klantenvoordelen die onze toekomstige toetreding tot het samenwerkingsverband Star Alliance oplevert. Enkele weken geleden maakten we ook al bekend dat we op 29 maart een echte business class, b.business, lanceren."

Sinds medio februari kunnen de trouwe Brussels Airlines en Lufthansa klanten ook al gebruiken maken van luchthavenlounges van beide maatschappijen. Lufthansa, Swiss en Brussels Airlines gaan binnenkort ook hun getrouwheidsprogramma's samenvoegen.

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Julien Tilkens, External communication officer
Email: jtilkens (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium