Ingezonden persbericht


Persbericht

Zandvoort, 23 februari 2009

Michel Butter neemt het weer op tegen de Belgen


- Belgische winnaar uit 2008 Koen Wilssens vastgelegd -

Vorig jaar werd de Runner's World Zandvoort Circuit Run voor het eerst gehouden. Een belangrijk en tevens spraakmakend element van deze wedstrijd was dat er geen Afrikaanse toplopers werden uitgenodigd, maar dat de strijd werd gestreden tussen Nederlandse en Belgische atleten. Dat geldt ook dit jaar weer. Inmiddels staat het in de landenstrijd 0-1 voor onze zuiderburen. De nummers één tot en met drie waren zelfs Belg, met als winnaar van de 12 kilometer Koen Wilssens (38.03).

Wilssens heeft de smaak van 'Zandvoort' te pakken, want op zondag 29 maart 2009 staat deze Belgische toploper weer aan de start. Maar Nederland komt met twee troeven. De al maanden in goede vorm stekende Beverwijker Michel Butter en zijn trainingsgenoot Martin Lauret moeten de Belgen van een verdere voorsprong weerhouden. Vorig jaar eindigde Butter slechts op een elfde plaats. Eerzuchtig als hij is, wil hij zich revancheren voor zijn optreden destijds.

Het parcours van de Runner's World Zandvoort Circuit Run is lastig en uitdagend en daarom op het lijf van Butter geschreven. Na de start vanuit de Pitsstraat van het racecircuit wordt een grote ronde van ruim 4 kilometer over het heuvelachtige circuit gelopen, vervolgens verlaten de lopers het asfalt om over het strand ruim 1,5 kilometer richting het zuiden te lopen. Daarna begeven ze zich via de boulevard naar het sfeervol aangeklede centrum van de badplaats om vervolgens te finishen op het circuit.

Naast toplopers uit Nederland en België komen er ruim 10.000 deelnemers af op dit unieke spectaculaire evenement in Zandvoort. De teller is inmiddels de 8.000 gepasseerd. Er kan nog online worden ingeschreven tot en met zondag 8 maart via www.rwcircuitrun.nl. Toegevoegd aan het programma is de Men's Circuit Run over 5 kilometer, die zich volledig op het circuit afspeelt. Een recreatieve loop die alleen voor mannen is bestemd.

De onderdelen van het programma zijn:

- Zandvoort Circuit Run 12 km

- Ladies Circuit Run 5 km

- Men's Circuit Run 5 km

- Kids Circuit Run 2,5 km

- Scholenkampioenschap

De bedrijvenloop is opgesplitst in twee categorieën:
- Businessloop 12 km

- Grand Prix Marathon Estafette (10 ronden x 4,2 km)

Noot aan de redactie (