Gevangenpoortlezingen, reeks 4: Verwevenheid boven- en onderwereld

06/03/2009 16:30

Wladimiroff & Waling NV

Graag vraag ik uw aandacht voor de Gevangenpoortlezing Fraudelandschap onder het vergrootglas door Gerlof Leistra op zondag 8 maart 2009 te 12.00 uur in het Haags Historisch Museum.

Misdaadverslaggever Gerlof Leistra van Elsevier richt zijn journalistieke blik op het vervormde beeld van de verwevenheid tussen onderwereld en bovenwereld. Door een vergrootglas zie je alleen datgene scherp waar je je blik op richt. De uitvergroting is een vertekening van de werkelijkheid. Wie alleen kijkt naar bijvoorbeeld de bouwfraude en de snelle wereld van het vastgoed, ziet maar een fractie van wat er werkelijk aan de hand is. Leistra onthult in welke sectoren dit probleem nog meer speelt en welke bronnen journalisten kunnen aanboren om overzicht te krijgen.

De bijeenkomst begint om 12.00 uur in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7. Toegang is euro 10,--, inclusief een kopje koffie en museumbezoek.

Elk voor en najaar organiseert advocatenkantoor Wladimiroff & Waling NV in samenwerking met het Haags Historisch Museum een reeks Gevangenpoortlezingen met één gezamenlijk thema. Prominente sprekers behandelen actuele of uitdagende onderwerpen, die min of meer in de juridische sfeer liggen.

Eerdere lezing in deze reeks: Fred Teeven (lid Tweede Kamer voor de VVD) :Overheid, onderwereld en onderzoek.

Meer Gevangenpoortlezingen:

29 maart - Roel Janssen (thrillerschrijver en politiek economisch journalist van NRC): Van de Hollandse Tulpengekte van 1636 tot de mecenas van de Hilversumse tennisbaan van 2005


5 april - Rene Craemer (oud hoofdofficier van justitie van het Functioneel Parket( en Aldo Verbruggen (advocaat van Wladimiroff & Waling): Klassejustitie;

19 april - Rens Rozekrans (forensisch accountant bij KPMG Forensic & Integrity): Van fraudeur tot crimineel.





http://www.wlaws.com