Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 maart 2009, Den Haag

Stichting Haags Historisch Museum

Gevangenpoortlezingen in het Haags Historisch Museum Verwevenheid bovenwereld en onderwereld

De bovenwereld en onderwereld zijn veel sterker met elkaar verweven dan we denken. Het Haags Historisch Museum en Advocatenkantoor Wladimiroff & Waling organiseren rond dit thema de vierde serie Gevangenpoortlezingen, waarin prominente sprekers actuele juridische onderwerpen behandelen.

Zondag 29 Maart, spreker Roel Janssen
Van de Hollandse tulpengekte van 1636 tot de mecenas van de Hilversumse tennisbaan van 2005 Nederland is al eeuwenlang een pionier op het gebied van vernieuwingen in de financiële dienstverlening. Excessen, schandalen, speculatie, fraude en witwassen zijn daarmee onlosmakelijk verbonden. Roel Janssen, thrillerschrijver en politiek economisch journalist van NRC, bespreekt een aantal spraakmakende zaken waarbij het geld overvloedig rolde. De bijeenkomst begint om 12 uur in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7. Toegang is E 10, -, inclusief een kopje koffie en museumbezoek. De lezing duurt circa 60 minuten en wordt kort ingeleid door Jan Leliveld van het advocatenkantoor Wladimiroff & Waling. Na afloop is er gelegenheid voor vragen en discussie. Kijk ook op www.haagshistorischmuseum.nl

Voor reservering en kaartverkoop:
Haags Historisch Museum, 070-3646940 of info@haagshistorischmuseum.nl. M
eer Gevangenpoortlezingen:
Zondag 5 april 2009: Klassejustitie (lezing door René Craemer , oud hoofdofficier van justitie van het Functioneel Parket en Aldo verbruggen, advocaat van Wladimiroff & Waling) Zondag 19 april 2009: Van fraudeur tot crimineel (lezing door Rens Rozenkrans, forensisch accountant bij KPMG Forensic & Integrity)

Eerdere lezingen in deze reeks:
Zondag 22 februari 2009: Overheid, onderwereld en onderzoek (lezing door Fred Teeven, lid van de Tweede Kamer voor de VVD) Zondag 8 maart 2009: Fraudelandschap onder het vergrootglas (lezing door Gerlof Leistra, misdaadverslaggever van Elsevier)

Noot voor redactie,