Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 25 maart 2009

Nederlandse toplopers gaan voor revanche op Circuit Park Zandvoort


- Zondag 29 maart Interland Nederland - België -

Aanstaande zondag strijden op het Circuit Park Zandvoort topatleten uit Nederland met Belgische toplopers in het kader van de Interland Nederland - België. De Interland is een uniek onderdeel van de Runner's World Zandvoort Circuit Run en wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. In 2008 won de Belg Koen Wilssens (38.03 min) de 12 kilometer en staat het in de landenstrijd 0-1 voor onze zuiderburen. Nederland neemt dit jaar echter revanche door onder meer met Hugo van den Broek en een sterke delegatie van TDR aan de start te verschijnen.

Eén van de grote favorieten voor Nederland is de Beverwijker Michel Butter, die al maanden in goede vorm steekt. Zo werd Butter in februari nog 1e bij de Groet uit Schoorl Run 10 km. Samen met Martin Lauret, Neals Strik en Hugo van den Broek, die vorig jaar beste Nederlander was bij de Amsterdam Marathon, maakt Nederland een goede kans om de stand met België gelijk te trekken. Gemakkelijk zal dit niet gaan, want organisator Le Champion heeft Koen Wilssens, de winnaar van vorig jaar, al tijdig weten vast te leggen. Wilssens zal zeker de voorsprong van België willen verdedigen. Hij staat er echter niet alleen voor met Hans Janssens, Bram Coppens en Frank Bollen als andere Belgische kanshebbers.

Bij de vrouwen verschijnen onder andere voor Nederland TDR-atletes Selma Borst, Inge de Jong en Saskia van Vught aan de start. Begin maart maakte Borst een succesvolle rentree in Gilze-Rijen, waar zij 2e werd op het NK Lange cross. De Jong en Van Vught werden bovendien respectievelijk 2e en 3e op het NK Halve Marathon bij de City-Pier-City loop in Den Haag. De Belgische vrouwen, met onder andere Veerle van Linden, krijgen het zondag dus zwaar met drie Nederlandse topatletes in goede vorm.

Naast toplopers uit Nederland en België komen bijna 10.000 deelnemers af op dit spectaculaire evenement in Zandvoort, dat een veelzijdig loopprogramma over een uiterst afwisselend parcours biedt. Na-inschrijving is op de dag zelf alleen nog mogelijk voor de Kids Circuit Run 2,5 km. Zie voor meer informatie de website www.rwcircuitrun.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht