Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - drietal ingesloten na negeren politievordering


Drie Doetinchemers, van 17, 24 en 45 jaar oud, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart door de politie in een cel gezet. Het drietal kwam bij een horecazaak aan de Grutstraat verhaal halen over een eerder incident, waarbij de gemoederen hoog opliepen en op straat een oploop van belangstellenden ontstond.


Omwille van de openbare orde werd het drietal rond 01.00 uur, door de politie gevorderd om weg te gaan. Daaraan voldeden zij, ook bij herhaling van het bevel, niet.
Daarop besloot de politie het drietal aan te houden. Bij de aanhouding verzette het trio zich heftig. Uiteindelijk werden ze overgebracht naar het bureau en elk in een cel geplaatst.
Tegen hen volgt een proces-verbaal. Ook zal hen een horecaverbod voor Doetinchem worden opgelegd.


Doetinchem - man ingesloten na huiselijk geweld


Een 50-jarige man uit de gemeente Doeticnhem is in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart door de politie in zijn woning aangehouden en op het politiebureau ingesloten, wegens mishandeling van zijn vriendin.


Bij de politie kwam een melding daarvan rond 03.45 uur binnen. De vrouw was geschopt en geslagen. Tegen de man volgt een proces-verbaal en hij wordt aangemeld bij de hulpverlening. Vanwege de privacy doet de politie geen nadere mededelingen.


Groenlo - Jongelui bekeurd voor fikkie stoken


De politie heeft zaterdagmiddag 28 maart een drietal jongens van 13 en 14 jaar uit Groenlo bekeurd voor baldadigheid omdat ze op het schoolplein aan de Mondragonstraat een hoopje rotsooi in brand hadden gestoken, vlakbij een raam van het schoolgebouw. Er ontstond geen schade, maar een omwonende sprak de jongens aan en waarschuwde de politie.


Hoewel de groep jongelui uit vijf jongens bestond, kregen er drie een bekeuring omdat ze eerlijk opbiechten wie er wel en wie niet had deelgenomen aan het fikkie stoken. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.


Hengelo - Schuurbrand


Een schuur bij een woning aan de Kerkstraat in Hengelo is in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart rond 01.15 uur in brand geraakt. Niemand raakte gewond.


De brandweer bluste de brand. In de schuur stond onder meer een Spartamed en houtopslag voor houtbewerking. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er volgt een ander onderzoek. Over de schade is nog geen duidelijkheid.



---- --