Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 29-03-2009

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Zaterdagavond reed een 38-jarige man uit Ede met zijn auto over de A28. Meerdere weggebruikers hadden de politie al gebeld dat deze bestuurder een gevaar op de weg was. Bij Hoogeveen zagen agenten de man rijden en zetten de auto aan de kant. De bestuurder had flink gedronken, ongeveer 1,85 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (09-022511)

MEPPEL Zaterdagnacht controleerde de politie op de Werkhorst een 23-jarige automobilist uit Staphorst. Hij had gedronken, 0,6 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is en nu voor de tweede keer in korte tijd betrapt, wordt hij bij het CBR aangemeld voor een onderzoek naar zijn geschiktheid. (09-022560)

Navigatiesystemen uit autos gestolen

EMMEN Vrijdagnacht zijn aan de Laan van de Bork uit twee autos het navigatiesysteem gestolen. In beide gevallen werd een ruit vernield om in de auto te komen. De beide benadeelden doen aangifte.

Aanhoudingen na vernieling raam

ZUIDLAREN Zaterdagavond kreeg de politie een melding van vernieling van ramen aan de Stationsweg. Daar bleek een winkelruit vernield. Na onderzoek werd een 19-jarige jongen uit Zuidlaren hiervoor als verdachte aangehouden. Een andere 19-jarige jongen uit Zuidlaren probeerde de aanhouding te voorkomen, waarop ook hij werd aangehouden. (09-022553)

Aanhouding na mishandeling

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie op de Markt een 24-jarige man uit Ridderkerk aangehouden. Agenten zagen dat hij tijdens een opstootje een onbekend persoon die op de grond lag, vol in het gezicht trapte. Na een korte schermutseling werd hij aangehouden en afgevoerd. Wie het slachtoffer is, is niet bekend. Deze werd naderhand niet meer aangetroffen. (09-022554)

Mannen aangehouden na vernielingen

HOOGEVEEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat er vernielingen waren aangericht in een clubhuis aan de Voltastraat. Toen de politie ging kijken bleek dat in het clubhuis van de duivenvereniging allerlei vernielingen waren aangericht. De daders zaten in een groepje dat het onderkomen voor een feestje mocht gebruiken en ze wilden net vertrekken. Twee jongemannen uit Hogeveen, 21 en 25 jaar oud, bleken verantwoordelijk voor de schade. Zij werden aangehouden en zijn ingesloten v0or een nader onderzoek. (09-022579)

Aanhouding na huiselijk geweld

EMMER COMPASCUUM Zaterdagavond heeft de politie een 31-jarige man aangehouden na mishandeling van zijn echtgenote. De man is ingesloten in afwachting van een nader onderzoek. (09-022510)

Jongen aangehouden na in brand steken coniferen

KLAZIENAVEEN Zaterdagavond heeft de politie een 16-jarige jongen uit Veenoord aangehouden. Hij had aan de Horizon een rij coniferen in brand gestoken. Getuigen hadden dit gezien, waarna de politie de jongen kon opzoeken en aanhouden. Hij is ingesloten en blijft tenminste tot maandag vastzitten, omdat hij inmiddels de status van veelpleger heeft. (09-022514)

Brand door oververhitting oliepan

VALTHERMOND Zaterdagavond is een binnenbrand ontstaan in een woning aan het Zuiderdiep. De bewoner had een pan met frituurolie op het vuur gezet en was vervolgens in slaap gevallen. De brandweer bluste de brand. De woning liep schade op. (09-022540)

Aangehouden wegens bezit XTC

HOOGEVEEN In een café aan de Grote Kerkstraat hebben portiers een 39-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens bezit van 14 XTC-tabletten. Daarna hebben ze de man overgedragen aan de politie. Na afhandeling kreeg hij na overleg met het O.M. een taakstraf van 40 uur opgelegd. (09-022546)