Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Oosterhout NB, 29-03-2009

Politie houdt vriend aan na huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag op het bureau aan het europark een 38-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 27 maart jl. zijn 43-jarige Oosterhoutse vriendin te hebben mishandeld. De officier van Justitie verleende haar toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad.

Op vrijdag 27 maart jl. kregen de verdachte en het slachtoffer in een woning in Oosterhout een woordenwisseling. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de man de keel zijn vriendin dichtkneep en haar meerdere keren sloeg. De vrouw liep daarbij verwondingen in haar gezicht op.

Man opgepakt voor openbare dronkenschap

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft vanmorgen tegen 02.00 uur op het Heereplein een 36-jarige inwoner uit Dussen aangehouden. De man gedroeg zich vervelend nadat hij geweigerd werd bij een
uitgaansgelegenheid. Omdat hij niet wilde vertrekken werd de politie geïnformeerd. Na de eerste melding troffen agenten hem niet meer aan. Bij de tweede melding wel. Tijdens het gesprek bleek dat hij
behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Ook kon hij zich niet legitimeren. Hierop besloot de politie hem mee te nemen.

Dronken automobilist rijdt zonder rijbewijs

GEERTRUIDENBERG - De politie heeft vanmorgen rond 01.15 uur op de Centraleweg een 34-jarige automobilist uit Heusden aangehouden. Tijdens een routinecontrole bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 835 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De bestuurder die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs kreeg na verhoor een rijverbod uitgereikt.

Politie onderzoekt tweede inbraak op rij

WIJK EN AALBURG - De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van twee inbraken in twee dagen in een supermarkt aan de Parallelweg. Gisterochtend werden er tijdens een inbraak sigaretten buit gemaakt. Vanmorgen tegen 05.00 uur trad het inbraakalarm van de winkel opnieuw in werking. Ter plaatse troffen de agenten een kapotte ruit in de voordeur aan. In de winkel was een rek opengebroken. Er werden onder andere camera's en mobiele telefoons buit gemaakt.