Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Marktplaats.nl: Ondanks crisis volop interesse
in exclusieve auto's

Emmeloord, 29 maart - Ondanks de economische crisis ziet Marktplaats.nl, de populairste autosite van Nederland, dat consumenten een blijvende interesse hebben in exclusieve automerken. Het aantal bekeken advertenties is de afgelopen periode nog steeds even hoog. Zo zijn er sinds 1 januari bijvoorbeeld 3,7 miljoen pagina's bekeken in de rubriek Porsche, twee miljoen in de rubriek Jaguar en iets meer dan 1 miljoen in de rubriek Ferrari.

"Je zou verwachten dat in deze tijd waarin consumenten hun hand op de knip houden de interesse in exclusieve modellen afneemt, vertelt Dick Gorris, channel manager Auto's bij Marktplaats.nl. "Echter zien wij dagelijks dat dit niet het geval is. Een verklaring hiervoor kan zijn dat consumenten kans zien een exclusieve auto voor een aantrekkelijke prijs te kunnen aanschaffen en daarmee hun droom te verwezenlijken."

Exclusieve merken op Marktplaats.nl
De komende dagen vergaapt iedereen zich aan mooie auto's op de AutoRAI, echter kan dit het hele jaar op Marktplaats.nl. Momenteel worden, door zowel consumenten als bekende autobedrijven, onder meer de volgende exclusieve merken aangeboden in de groep Auto's op Marktplaats.nl:
1. Porsche 734

2. Jaguar 623

3. MG 276

4. Cadillac 189

5. Corvette 137

6. Ferrari 58

7. Maserati 51

8. Hummer 45

9. Lotus 23

10. Lamborghini 7

De consument heeft keuze uit ruim 155.000 auto's op Marktplaats.nl en deze worden per maand door ruim 1,1 miljoen unieke bezoekers bezocht. De groep Auto's kent een groot en dagelijks vernieuwd aanbod occasions in zowel het budget-, midden- als het luxesegment. Dagelijks worden er meer dan 5.200 nieuwe advertenties op de populairste autosite geplaatst.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 250.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht