Politie Groningen

Zondag 29 maart 2009

Provincie Groningen, 29-03-2009

Groningen: op slagboom gebotst

Een 21-jarige inwoner van Groningen raakte zaterdagnacht gewond toen hij met zijn auto tegen de slagboom bij de Oostersluis aan de Rijksweg in zijn woonplaats was gereden. De klap was dusdanig dat de auto als afgeschreven kan worden beschouwd. De bestuurder werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd in verband met vermoed alcoholgebruik bloed van hem afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Nader onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk wordt ingesteld. Omdat de man naar eigen zeggen bij de Krijgsmacht werkt, is de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld.

Groningen: geluidsoverlast leidt tot aanhouding

Aan de Boermandestraat in Groningen werd zaterdagnacht aan de Boermandestraat een 65-jarige inwoner van Den Burg aangehouden. De man bracht op een parkeerplaats bij een bank de nacht in een camper door. Tegen half vijf vroeg een bewoonster van de Griffeweg of hij de radio in zijn kampeerbus zachter wilde zetten. Volgens de vrouw werd ze echter door de man meegesleurd en tegen haar hoofd geslagen. De kampeerder werd gearresteerd. Hij ontkende de vrouw te hebben aangeraakt.

Groningen: ingesloten na mishandeling

Een 32-jarige inwoner van Tilburg werd zondagochtend vroeg door de politie aangehouden en ingesloten na een mishandeling aan de Grote Markt. Agenten zagen dat de man op een persoon intrapte die op de grond lag. De verdachte probeerde weg te rennen, maar werd op de hoek van de Oosterstraat in de kraag gegrepen.

Winschoten: vader en zoon aangehouden

De politie arresteerde zaterdagmorgen een vader en zoon na een mishandeling van een buurman aan de Van Speykstraat in Winschoten. Het slachtoffers had stratenmakers aan het werk gezet om een voetpad te verleggen. Zijn buurman had vooraf al aangekondigd dat er in dat geval trammelant zou komen. Dat gebeurde ook daadwerkelijk. Het 36-jarige slachtoffer zou eerst door de 61-jarige buurman in het gezicht zijn geslagen waarna ook zijn 29-jarige zoon zou zijn gaan schoppen en slaan. Volgens een van de stratenmakers zou hij nog met een schep zijn bedreigd. Pa en zoon werden door de politie in de woning aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Farmsum: controle aanhangers

De politie controleerde zaterdagmorgen in Farmsum personenwagens met een aanhanger. Veruit de meeste bestuurders hadden de zaakjes goed voor elkaar. Twee bestuurders liepen een bekeuring op, een voor het rijden zonder rijbewijs, de ander omdat hij niet bevoegd was met een aanhanger te rijden. Een derde bekeuring was voor een automobilist die de hulpkoppeling niet goed had aangehaakt.

Stadskanaal: 17-jarige aangehouden voor belediging

Een 17-jarige inwoner van Stadskanaal werd zaterdagmiddag in het winkelcentrum in zijn woonplaats aangehouden nadat hij twee agenten had beledigd. De jongen kreeg een bekeuring omdat hij, ondanks een eerdere waarschuwing van de agenten, een sigaret in het overdekte gedeelte van het centrum opstak. Hij was het niet met de bekeuring eens en schold de agenten te midden van het publiek onder meer voor sjompen uit. Hij werd aangehouden. Hij werd met een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.