Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - man in bezit GHB en XTC ingesloten


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart op de Regentesselaaan in Apeldoorn een 19-jarige jongeman uit Apeldoorn aangehouden omdat hij in het bezit bleek van een halve liter GHB-drugs en flink aantal XTC-pillen.


De politie trof de jongeman rond 00.30 uur. nadat ze aanvankelijk zijn 18-jarige Apeldoornse vriendin in een bushokje op de Regentesselaan aantroffen, die nauwelijks aanspreekbaar bleek. Zij werd per ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.
De 19-jarige werd wegens het bezit van harddrugs ingesloten.


Apeldoorn - Drietal opgepakt na mishandeling en vernieling


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart drie Apeldoorners van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling.


Kort na elkaar kwamen rond 04.45 uur twee meldingen bij dienstdoende politiemensen in de binnenstad binnen. Twee onbekend gebleven jonge mannen meldden op straat bij dat ze zojuist nabij de bibliotheek zonder aanleiding waren geslagen door een drietal jongens. Ze gaven een kort signalement van de daders. Direct daarna meldde een 26-jarige vrouw uit Apeldoorn dat ze op de Hoofdstraat door een jongeman, deel uitmakend van een trio was geslagen en haar tas was vernield. Het signalement dat ze opgaf kwam overeen met wat de beide jonge mannen hadden gemeld.


De politie trof even daarna het bewuste trio op de Deventerstraat. Ze werden aangehouden.


Bij onderzoek bleek dat twee van hen geen strafbare feiten hadden gepleegd, maar de derde verantwoordelijk was voor de mishandelingen en de vernieling.


Deze verdachte werd voor ander onderzoek ingesloten, beide anderen werden op vrije voeten gesteld.


Apeldoorn - Mobieltje uit handen gegrist


Een 28-jarige man uit Apeldoorn maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart melding bij de politie van het feit dat hij rond 04.30 uur op de Hoenderparkweg in Apeldoorn werd beroofd werd van zijn mobiele telefoon.


De man liep rond die tijd te bellen. Een bromscooter met daarop twee personen verminderde snelheid toen ze naast hem reden. Vervolgens werd zijn mobieltje uit zijn handen gegrist en reed de scooter met hoge snelheid weg.



---- --