Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 29-03-2009

Heterdaad

MIJDRECHT Vrijdagavond 27 maart heeft de politie omstreeks 21.45 uur een 27-jarige man aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Een getuige zag die avond dat de man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zich verdacht ophouden bij een huis aan de Maansteen. Hierop belde de getuigen met de politie. Ter plaatsen vonden agenten verse sporen van braak. De man kon even later in de omgeving op heterdaad worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau, de zaak is nog in onderzoek.

Bedreiging met vuurwapen

WOERDEN Zaterdagavond 28 maart heeft zich een incident voorgedaan op de hoek van de Utrechtsestraatweg en de Stationsweg.

Omstreeks 22.30 uur vond op bovengenoemde locatie een aanrijding plaats tussen een voertuig en een hond. Omstanders ontfermden zich over de hond, waardoor het overige verkeer gestremd werd. Tijdens de stremming was een bestuurder van een BMW aan het claxoneren. Een van de omstanders riep in reactie hierop dat de bestuurder rustig aan moest doen. Hierop stapte de man uit zijn BMW, liep op de omstander af en bedreigde hem met een vuurwapen. De bijrijder van de BMW suste de boel, waarop zij terug gingen naar de auto en wegreden.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze bedreiging. Zowel de bestuurder als de bijrijder van de donkere BMW 3 serie zijn licht getint, ongeveer 25 jaar oud, hebben zwart haar en droegen een spijkerbroek. Heeft u informatie? Bel dan met de politie van district Rijn & Venen op 0900-8844.

Kopstoot

WOERDEN In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 maart heeft de politie een 47-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt een 25-jarige man uit Bodegraven mishandeld te hebben.

Rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat voor een horecagelegenheid aan de Wilhelminaweg een opstootje had plaatsgevonden. Ter plaatse spraken agenten het slachtoffer, die vertelde dat hij zomaar een kopstoot had gekregen. Tijdens het gesprek kwam de verdachte langslopen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar de zaak onderzocht wordt.

Wapens in beslag genomen

BREUKELEN Vrijdagavond 27 maart heeft de politie verschillende wapens in beslag genomen. Omstreeks 22.30 uur controleerden agenten een 21-jarige bestuurder uit Loosdrecht op alcohol aan het Zandpad. Uit de blaastest bleek dat de man niet te veel gedronken had, maar agenten zagen wel een slagwapen liggen achter de bijrijderstoel. Hierop is de auto doorzocht. Agenten vonden verschillende slag- en steekwapens in het voertuig; drie wurgstokjes, 15 pijlen voor een kruisboog, een rond stuk hout, twee sierzwaarden en twee mesjes. De man is overgebracht naar het bureau en de wapens zijn in beslag genomen.

Onder invloed

BREUKELEN In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart heeft de politie een 37-jarige man bewusteloze man aangetroffen die met zijn voertuig de weg blokkeerden.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding dat een personenauto het verkeer blokkeerde bij een tankstation aan de Rijksweg A2. Ter plaatsen troffen agenten de auto aan op de rijbaan. De man uit Nieuwegein, die aan de bestuurderskant zat, was niet aanspreekbaar. Zijn bijrijdster, eveneens 37 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, was wel aanspreekbaar en gaf aan dat zij onder invloed van drugs waren, vermoedelijk GHB.

De man is per ambulance overgebracht naar het AMC. Bloedonderzoek moet uitwijzen wat de man precies in zijn lichaam had.

Te veel gedronken

HARMELEN In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart kreeg de politie rond 03.30 uur een melding van een mogelijke vechtpartij op de vluchtstrook van Rijksweg A12.

Ter plaatse troffen agenten het voertuig, dat betrokken zou zijn bij het incident, aan bij een nabijgelegen tankstation. De 31-jarige bestuurder uit Lelystad rook naar alcohol, waarna agenten een blaastest bij hem afnamen. Hieruit bleek inderdaad dat hij te veel gedronken had. Nadere analyse op het bureau wees uit dat de man 665 ug/l in zijn lichaam had, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is voor verhoor ingesloten en de politie onderzoekt wat er precies is voorgevallen.