Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 29-03-2009

Brand

EEMNES- Op zaterdagochtend raakte een rieten kap van een woning beschadigd door brand. Omstreeks 07.30 uur kwam de melding binnen van een brand in een woning aan de Nieuweweg. De brandweer bluste de brand in de rieten kap snel en kon erge schade voorkomen. Mogelijk is er sprake van brandstichting en de politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844, Eemland noord.

Vervelend

SOEST- Op zaterdagochtend werden twee personen aangehouden omdat ze zich vervelend hadden gedragen. Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongens erg luidruchtig waren aan het Tromslagerpad. Agenten gingen ter plaatse en troffen vier luidruchtige jongens aan die sterk naar alcohol roken. De agenten vroegen de jongens weg te gaan vanwege overlast. Zij vertrokken en korte tijd hierop reden de agenten over het Pijperpad en zagen hier de jongens weer staan en toeterende met de claxon van de scooter. Een 15-jarige jongen uit Soest kreeg nu een bekeuring voor het plegen van overlast. Terwijl de agenten de bekeuring uitschreven bleef hij maar toeteren. Hij werd hierop direct aangehouden en verzette zich hierbij. Een 16-jarige jongen uit Soest begon zich met de situatie te bemoeien en werd ook aangehouden. Het duo werd vervoerd naar het politiebureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na overlast

EEMNES- In de nacht van zaterdag op zondag werd een man aangehouden na overlast. Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie de melding dat er veel geluisdsoverlast was bij een woning aan de Ruiterskamp. Agenten gingen ter plaatse zagen dat een feest aan de gang was en spraken de bewoner. De 43-jarige man gaf aan de muziek niet zachter te willen zetten. Uiteindelijk werd de muziek even zachter gezet maar na 20 min. hoorden de agenten dat de muziek nu weer veel harder werd gezet. De 43-jarige man weigerde te luisteren naar de agenten en hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De rust keerde nu terug.