Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 29-03-2009

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 02.00 uur zag een agent in zijn vrije tijd dat een aantal jongens zich ophielden bij autos aan de Beethovenlaan. Hij zag dat een jongen over een auto heenliep. Hij waarschuwde zijn collegas en zij troffen hier zes jongens aan. Na onderzoek bleek dat een 17-jarige jongen uit Amersfoort inderdaad over een auto had gelopen en hij werd direct aangehouden.

Aangehouden met betonschaar

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werden twee jongens aangehouden omdat ze zich verdacht hadden opgehouden bij een school. Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich verdacht ophielden bij een school aan de Johan van Oldenbarneveltlaan. Agenten troffen het duo aan en zij hadden een betonschaar bij zich en droegen werkhandschoenen. Een slot van een hek bij de school was al ingeknipt. De jongens werden direct aangehouden en insloten voor verhoor.

Dreigen met vuurwapen

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden na dreiging. Omstreeks 00.30 uur kwam een 27-jarige uit Amersfoort het politiebureau inlopen aan de Van Asch van Wijckstraat. De man had een hand achter zijn rug en gaf aan dat hij een vuurwapen bij zich had en dat hij daarmee een agent zou neerschieten. De man kwam erg agressief over. De man werd door agenten, met getrokken pistool, direct naar de grond gepraat en werd aangehouden. Hij bleek geen vuurwapen bij zich te hebben. De man werd ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

LEUSDEN- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 23.30 uur werd de 33-jarige man uit Leusden gecontroleerd op De Smidse. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 905 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en omdat de man nu al voor de vierde keer is opgepakt voor het rijden onder invloed is nu de auto waar hij inreed ingenomen.

Mannen aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werden twee mannen aangehouden. Omstreeks 21.10 uur fietste een agent op de Sperwerhorst en zag twee mannen zich verdacht ophouden. Er zou mogelijk gedeald worden. De agent sprak het tweetal aan en de mannen en werd verbaal agressief. Omdat ze zich niet konden legitimeren werden zij aangehouden. De 37-jarige man werd geboeid maar een 33-jarige man wilde vluchten. De agent gebruikte hierop peperspray om te voorkomen dat de man weg zou rennen. Uiteindelijk werd het duo ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMESFOORT- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 00.15 uur werd de 31-jarige man uit Breukelen gecontroleerd op de Laan der Hoven. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 600 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Fiets te water

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding dat een fiets in de gracht was gegooid aan de Westsingel. Agenten gingen ter plaatse en troffen een aantal jongeren aan. Een 18-jarige man uit Hilversum gaf aan de fiets in het water te hebben gegooid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De fiets kon nog uit het water gevist worden.

Meisje geslagen, verdachte aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag werd een meisje geslagen door een ander meisje. Omstreeks 16.40 uur fietste een 16-jarige meisje over de Henry van de Veldestraat. Voor haar reden twee meisjes op een fiets. Een van de meisje sprong plotseling van de fiets en het 16-jarige meisje reed per ongeluk tegen dit meisje aan. Het aangereden meisje, 13-jaar uit Amersfoort werd boos trok het meisje van haar fiets door hard aan de haren van de Amersfoortse te trekken. Zij kwam vervolgens ten val en kreeg toen enkele schoppen in haar gezicht. De twee meisjes verdwenen vervolgens. Het meisje moest zich onder doktersbehandeling laten stellen en kreeg wekadvies. Na onderzoek kon de politie vrijdagavond het 13-jarige meisje uit Amersfoort aangehouden. Zij werd ingesloten voor verhoor.