KNHS


Marijnissen in sterk Duits deelnemersveld opvallend goed 29 maart 2009
Sander Marijnissen - Moedwill

DORMUND (KNHS) - In dressuurwedstrijden die tijdens het CSI Dortmund in de Westfalenhallen worden verreden heeft Sander Marijnissen (Wijdewormer) met Moedwill (v. Goodwill x Beaujolais) goed gepresteerd. In de Grand Prix legde de Noord-Hollander beslag op de zevende plek, terwijl hij in de Grand Prix Spécial als negende eindigde. Een opvallend goede prestatie temeer omdat het lang geleden is dat zoveel Duitse A-kader combinaties in één wedstrijd van start gingen.

In zowel de Grand Prix als in de Grand Prix Spécial ging deze zege naar de 24-jarige in Lübeck geboren Matthias Alexander Rath met Sterntaler-Unicef, die afstamt van Sion. Deze hengst Sion is KWPN gefokt en is goedgekeurd door diverse Duitse stamboeken, waaronder Oldenburg, als dekhengst. Rath reed met de 14-jarige ruin beide keren een hele sterke proef, die door alle vijf de juryleden unaniem werd beloond met de eerste plek en een score van 75.660%. Daarmee zette Rath de ook sterk acterende Isabell Werth met Warum Nicht FRH in de Grand Prix op iets meer dan een heel procent achterstand. In de Grand Prix Spécial was het verschil zelfs 2.75%. Victoria Max Theurer uit Oostenrijk eindigde met Augustin Old in de Grand Prix op de derde plek. In de Spécial moest de Oostenrijkse genoegen nemen met de vijfde plek. Daar werd die derde plek nu opgeëist door de Deense Nathalie zu Sayn Wittgenstein met Riogoletto. Jeannette Haazen (Neeroeteren Bel.), vorige week nog sterk optredend tijdens Indoor Brabant, wist in de Grand Prix met Nartan niet te imponeren en eindigde als 14de en was daardoor niet startgerechtigd in de Spécial.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.escon-marketing.de

Uitslag Grand Prix Spécial:


1) Matthias Alexander Rath (Dui) - Sterntaler-Unicef - 75.750%
2) Isabell Werth (Dui) - Warum Nicht FRH - 73.000%
3) Nathalie zu Sayn-Wittgenstein (Den) - Rigoletto- 71.833% 9) Sander Marijnissen (Wijdewormer) - Moedwill - 68.958%

Uitslag Grand Prix:


1) Matthias Alexander Rath (Dui) - Sterntaler-Unicef - 75.660%
2) Isabell Werth (Dui) - Warum Nicht FRH - 74.383%
3) Victoria max-Theuer (Oos) - Augustin - 70.894% 7) Sander Marijnissen (Wijdewormer) - Moedwill - 69.745% 14) Jeannette Haazen (Neeroeteren Bel.) - Nartan - 66.340%

Foto Sander Marijnissen met Moedwill door: www.melissen.net