Politie Noord- en Oost Gelderland

Harderwijk - drietal aangehouden voor vernieling


De politie heeft in de nacht van zaterdagavond 28 maart op de Wittenhagen in Harderwijk een drietal jongens van 16, 17 en 19 jaar oud aangehouden nadat ze kort daarvoor op de Deventerweg en omgeving tegen prullenbakken trapten en fietsen omver gooiden. De politie kreeg hierover rond 23.45 uur een melding binnen.


De politie trof het drietal op de Wittenhagen. Ze werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. Ze hebben een verklaring afgelegd en zijn daarna op vrije voeten gesteld. De komende dagen wordt nader onderzocht wat de aangerichte schade is.


Harderwijk - drie 12 jarigen op bouwplaats aangetroffen


Op een bouwterrein aan de Drielandendreef in Harderwijk heeft de politie zaterdagmiddag 28 maart, na een melding, drie 12-jarige jongens aangetroffen die op de bouw bezig waren met het omver schoppen van diverse bouwmaterialen.


Ze zijn meegnomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. De ouders zijn geïnformeerd. Maandag zal de bouwopzichter vaststellen of er schade is aangebracht.


Harderwijk - automobilist botst onder invloed tegen
vangrail


Een 26-jarige autobestuurder uit Harderwijk is zondagochtend 29 maart rond 5.15 uur met zijn personenauto tegen een tijdelijke vangrail bij de S7 in zijn woonplaats gebotst.


De man bleek onder invloed. Hij blies 1.7 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


De man reed vanaf de S7 linksaf de newtonweg op en raakte daarbij de tijdelijke vangrail, die daar staat vanwege werkzaamheden.Zijn auto raakte fors beschadigd.


Putten - automobilisten onder invloed


Bij politiecontroles in Putten bleken zaterdagavond twee autobestuurders onder invloed van alcohol.


Omstreeks 19.20 uur bleek een 28-jarige autobestuurder uit Barneveld bij een controle op de Voorthuizerstraat onder invloed. Hij blies na zijn aanhouding op het bureau 0.53 promille. Naast een te verwachten boete, is hem een tijdelijk rijverbod opgelegd.


Een 40-jarige autobestuurder uit Putten bleek omstreeks 22.40 bij een controle op de Voorthuizerstraat onder invloed. Hij blies na zijn aanhouding op het bureau 1,45 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal op.


Oldebroek - "Buurman & Buurman" en "Kippie" zijn uit de lucht


Bij een controle van een ambtenaar van het agentschap Telecom is zaterdagmiddag 29 maart in Oldebroek de illegale zender Buurman & Buurman uit de lucht gehaald. Dezelfde middag werd ook de zender "Kippie"in Oosterwolde het zwijgen opgelegd.


De politie verleende assistentie bij de controles.


"Buurman & Buurman" werd gepeild en aangetroffen in een aanhangwagen op een perceel aan het Bovenpad in Oldebroek. Een 25-jarige man uit 't Harde werd als verdachte aangetroffen in een studio in een pand op een ander nabijgelegen perceel aan het Bovenpad. (Buurman&Buurman !) De zender werd op afstand bestuurd en werd in beslag genomen.


"Kippie" werd gepeild in een schuur aan de Mheneweg Noord in Oosterwolde(Gld). De 34-jarige eigenaar werd verrast tijdens zijn uitzending. De zender werd in beslag genomen en ook tegen hem volgt een proces-verbaal.



---- --