Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 en 29 maart 2009

Vrouw breekt heup bij ongeval, politie zoekt getuigen

Enschede
Bij een val van haar fiets op 27 maart, breekt een 67-jarige Enschedese haar heup. De vrouw is vermoedelijk omver gefietst door voorbij fietsende jongens op de Wethouder Beverstraat. De politie is een onderzoek gestart en vraag getuigen zich te melden.

Op vrijdag 27 maart omstreeks 15.00 uur fietst een 67-jarige Enschedese over de fietsstrook op de Wethouder Beverstraat. Als zij gepasseerd wordt door vier jongens op hun fiets, voelt zij dat één van de jongens haar raakt. Hierdoor komt zij ten val. De vier jongens kijken achterom maar laten de 67-jarige vrouw in hulpeloze toestand achter. Een medewerker van een woningbouwvereniging en een onbekende getuige helpen de 67-jarige en bellen de politie en ambulance.

De politie is een onderzoek gestart om de toedracht van dit ongeval te achterhalen. Hierbij doet zij een beroep op eventuele getuigen om zich te melden. Kent of bent u de medewerker van de woningbouwvereniging of de onbekende getuige, die mevrouw geholpen heeft, belt u dan met de politie van Enschede-West via 0900-8844. Uiteraard doen wij ook een beroep op de vier jongens om zich te melden. (09-034972)

Man valt bij werkzaamheden door dak Almelo
Bij werkzaamheden op 27 maart aan een gebouw aan de Jollesweg is een 28-jarige werknemer uit Gaanderen ernstig gewond geraakt toen hij omstreeks 13.00 uur door het dak van het gebouw is gevallen. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. (09-034882)

Gewapende overval op sigarenwinkel Enschede
Op vrijdag 27 maart omstreeks 16.45 uur heeft een nog onbekende man de sigarenwinkel aan de Haaksbergerstraat overvallen. De man is tijdens zijn vlucht het vuurwapen verloren. De politie Twente is een onderzoek gestart. Beide dames zijn ongedeerd gebleven.

Vrijdagmiddag 27 maart zijn de 51-jarige medewerkster en de 74-jarige eigenaresse in de sigarenwinkel aan de Haaksbergerstraat. Omstreeks 16.45 uur komt een man de winkel binnen en onder bedreiging van een vuurwapen moet de 51-jarige het geld uit de kassa geven. Als de 51-jarige de kassa opent doet de overvaller een greep in de kassa en rent de winkel uit. De overvaller loopt richting drogist en gaat er op zijn gereedstaande fiets vandoor. Alerte getuigen rennen de overvaller achterna, vermoedelijk hierdoor fietst de overvaller tegen een groene Peugeot, komt ten val maar weet uiteindelijk toch te ontsnappen. Hij verliest hierbij wel zijn vuurwapen. Vanaf de Slijpsteen ontbreekt ieder spoor van de overvaller. Het signalement van de overvaller is, lange slanke man van ongeveer 30 jaar, hij droeg een grijze muts en sjaal en een donkergrijze driekwarts jas.

Hebt u informatie over deze overval of weet u wie de overvaller is, belt u dan met de recherche van politie Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. Tevens verzoeken wij de eigenaar van de groene Peugeot zich te melden. (09-035049)

Automobilist vliegt uit de bocht Nijverdal
Op 27 maart had een 18-jarige automobilist uit Nijverdal zijn auto in de bocht op de Parallelweg niet meer onder controle en reed tegen een tegemoetkomende auto. Hij raakte bij de aanrijding dusdanig gewond dat de brandweer hem uit zijn auto moest bevrijden. Hij is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdagavond 27 maart omstreeks 21.45 uur rijdt een 18-jarige Nijverdaller in zijn auto over de Parallelweg. In de bocht met de Schoolstraat heeft hij zijn auto, vermoedelijk door een te hoge snelheid, niet meer onder controle en komt op de verkeerde weghelft in aanraking met een tegemoetkomende auto. Hierdoor schiet zijn auto over de stoep en komt op de parkeerplaats tegen een verkeersbord tot stilstand. Bij de aanrijding raakt hij dusdanig gewond dat de brandweer hem uit zijn auto moet bevrijden. Hij is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De tegemoetkomende bestuurder, een 43-jarige Nijverdaller, blijft bij de aanrijding ongedeerd. Beide auto's zijn total-loss afgesleept. Het rijbewijs van de 18-jarige is in gevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-034136)

Automobilist trapt op gas in plaats van rempedaal Goor
Een 87-jarige bestuurder heeft op 27 maart op de parkeerplaats Het Jannink een voetganger aangereden omdat hij in plaats van zijn rem- zijn gaspedaal in heeft getrapt. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 87-jarige automobilist uit Diepenheim heeft 27 maart omstreeks 16.00 uur nadat hij was achteruit gereden op de parkeerplaats, het gaspedaal weer ingetrapt in plaats van het rempedaal. Hierdoor reed hij achterwaarts tegen een 63-jarige vrouw uit Enter. Door de aanrijding kwam de vrouw klem te zitten tussen de auto en de daar gestalde snackkraam, hierbij raakte zij dusdanig gewond dat zij met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.

De politie maakt proces-verbaal op, hierbij is het rijbewijs van de 87-jarige ingevorderd. (09-035036)

Drie alcomobilisten zijn rijbewijs kwijt Losser, Hengelo
In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart heeft de politie Twente van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd omdat zijn onder invloed een auto bestuurden.

Zaterdag 28 maart omstreeks 01.30 uur controleren agenten op de Enschedesestraat in Losser, een 26-jarige Enschedese bestuurder op het gebruik van alcohol. Hij wordt aangehouden en voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 1,62 promille.

De autosleutels worden overhandigd aan de passagier van de 26-jarige. Omdat hij ook naar het gebruik van alcoholhoudende drank ruikt, wordt geadviseerd een taxi naar huis te nemen. Dit advies wordt echter genegeerd en ook de passagier, een 31-jarige Enschedeër mag omstreeks 02.00 uur zijn rijbewijs inleveren als blijkt dat hij 1,36 promille blaast.

Omstreeks 03.45 uur diezelfde nacht, zien surveillerende agenten een auto op de Breemarsweg door het rode verkeerslicht rijden. Als zij de bestuurder, een 20-jarige Oldenzaler, op de Dieselstraat hierover aanspreken, ruiken de agenten dat hij alcohol heeft gedronken. Hierop wordt de 20-jarige aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 1,55 promille.

Van alle drie is het rijbewijs ingevorderd en wordt proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige krijgt een extra bon voor het rijden door het rode licht. (09-035169/035176/035185)

Politie houdt graffitiverdachte aan Enschede
De politie Twente in Enschede heeft 28 maart een 23-jarige Fransman aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op een treinstel. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In de vroege ochtend van zaterdag 28 maart omstreeks 03.30 uur krijgt de politie in Enschede een melding van een alerte beveiligingsmedewerker dat een manspersoon graffiti spuit op een treinstel aan het Stationsterrein-West. Als de gealarmeerde politie ter plaatse komt rent de verdachte weg. In het Volkspark kan de man uiteindelijk aangehouden worden. De verdachte, een 23-jarige man uit Nice (FR) is voor onderzoek in gesloten ook heeft de 23-jarige nog een boete van 120 euro openstaan. (09-035183)
Bij woninginbraak ook auto gestolen Enschede
Op 28 maart is tijdens een woninginbraak aan de Jacobastraat ook de personenauto van de bewoners ontvreemd. Het woninginbrakenteam van de politie Twente is een onderzoek gestart.

Zaterdagochtend 28 maart omstreeks 06.30 uur zien de bewoners van de Jacobastraat dat de voordeur van hun woning open staat. Er blijkt te zijn ingebroken. De gehele benedenverdieping lijkt te zijn doorzocht. Naast gestolen bankpassen is ook hun personenauto, een groene Renault Laguna station voorzien van het kenteken NV-SL-26, ontvreemd.

Het woninginbrakenteam onderzoekt de woninginbraak. Zij vraagt getuigen van de woninginbraak of de gestolen auto zich te melden. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

(09-035210)

Twee dronken mannen laten spoor vernielingen achter Almelo
De politie Twente heeft 29 maart in Almelo twee dronken Almeloërs opgepakt voor het vernielen van diverse auto's en omgooien van vuilcontainers. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Zondagochtend 29 maart omstreeks 03.45 uur krijgt de politie diverse meldingen dat twee mannen allerlei vernielingen plegen in de omgeving van de Poulinkstraat-Swanehof-Nieuwstraat. Surveillerende agenten zien op de Elzenstraat twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldoen. Als de agenten diverse ruitenwissers van auto's omhoog zien staan en omver gegooide vuilcontainers zien liggen worden de beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blijkt het te gaan om twee Almeloërs van 38 en 39 jaar. Beide mannen verkeren dusdanig onder invloed dat zij ter ontnuchtering zijn ingesloten voordat beiden verhoord kunnen worden.

De politie heeft bij diverse vernielde personenauto's een briefje achtergelaten met het verzoek aan de eigenaar om aangifte te komen doen. Dit kan aan het politiebureau van Almelo, het Baken 1 of na telefonische afspraak via 0900-8844. (09-035482)

Twee verdachten mishandeling aangehouden Rijssen
Zondagochtend 29 maart heeft de politie Twente in Rijssen, twee Enschedeërs aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21-jarige man uit Rijssen.

Surveillerende agenten zien omstreeks 05.00 uur dat bij een discotheek aan de Morsweg één man mishandeld wordt door twee mannen. Als beide mannen de politieauto zien gaan ze er vandoor richting fietsenstalling. Hier kan één verdachte, een 20-jarige Enschedeër, worden aangehouden. Als de agenten hem in de politieauto plaats willen laten nemen, verzet hij zich hevig en verwond hierbij een agent. De tweede verdachte, een 21-jarige Enschedeër, kan door een hondengeleider worden aangehouden als deze zijn hond loslaat en de 21-jarige zich niet meer durft te verroeren.

De 21-jarige Rijssenaar heeft aangifte van mishandeling gedaan. De beide Enschedeërs zijn voor onderzoek ingesloten. Uit dit onderzoek hoopt de politie duidelijk te krijgen wat het motief voor de mishandeling is geweest. (09-035506)