Cap Gemini Nederland



PERSONALIABERICHT

Utrecht, 27 maart 2009

Capgemini ondersteunt lectoraat `Architectuur voor Digitale Informatie Systemen' van Hogeschool Utrecht

Capgemini en het Kenniscentrum voor Procesinnovatie van de Hogeschool Utrecht gaan nauwer samenwerken op het gebied van kennisontwikkeling rondom IT- en Enterprise Architectuur. In dit kader verbindt Wiebe Wiersema zich tot juli 2012 aan het lectoraat `Architectuur voor Digitale Informatie Systemen'.

Wiebe Wiersema (1967) is bij Capgemini Principal Technology Officer en lid van de innovatie expert groep in de sector Financial Services. De heer Wiersema heeft zich de laatste jaren met name toegelegd op het professionaliseren van de processen en producten van grootschalige Systeemontwikkeltrajecten, Solution Architecture en Enterprise Architectuur. Hij heeft een grote passie voor onderwijs, kennisontwikkeling en persoonlijke groei. Binnen Capgemini is hij daarom al meerdere jaren actief als coach en parttime docent aan de Capgemini University nabij Parijs.

Op 27 maart organiseerde het Kenniscentrum voor Procesinnovatie een openbare les onder de noemer "Openheid van organisaties en de digitale architectuur; overleven of het verschil maken". Lector Wiebe Wiersema zal zich in zijn bijdrage aan deze les richten op het onderwerp van de digitale architectuur en de rol van de digitale architect daarin. Het onderzoek van Wiersema richt zich op het succesvoller uitvoeren van projecten, door het slimmer inzetten van oplossingsgerichte architecten en architectuur. De openbare les is ook in boekvorm gepubliceerd. Dit boek kunt u in PDF-formaat downloaden via www.processinnovation.nl/.

EINDE BERICHT

Over Capgemini




PERSONALIABERICHT

Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business ExperienceTM - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren. Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 90.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2008 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Rightshore® is een handelsmerk van Capgemini.