Politie Zuid-Holland-Zuid

29/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-03-2009 o Persberichten District II

BELEDIGING
ALBLASSERDAM Bij een benzinestation aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam heeft de politie twee mannen aangehouden. Agenten zagen op zondag 29 maart 2009 omstreeks 00.50 uur de twee staan bij het benzinestation. Ze pompten de banden op van een bromscooter. De brommer had geen kentekenplaat. De verdachten van 18 en 19 jaar uit Dordrecht konden zich niet legitimeren. Verder beledigde een van de verdachten een politieman.

GEEN RIJBEWIJS
GORINCHEM Op de Spijksedijk in Gorinchem hebben agenten op zaterdagavond 28 maart 2009 een 18-jarige man uit Tiel aangehouden. De verdachte reed in een auto en zijn rijgedrag viel politiemensen op. De auto reed bijvoorbeeld met lage snelheid. De agenten gaven het voertuig een stopteken. De 18-jarige bestuurder deed zenuwachtig en niet veel later bleek dat de man geen rijbewijs heeft. Hij bestuurde een auto van iemand anders. De 18-jarige kreeg Proces-verbaal.

KENTEKENPLAAT
GORINCHEM Voor vernieling van een kentekenplaat van een politiebus is een 30-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Politiemensen stonden op zondag 29 maart 2009 omstreeks in de Kruisstraat in Gorinchem. Ze schreven een bekeuring uit voor iemand. Plotseling hoorden zij gekraak. De 30-jarige vernielde de kentekenplaat en rende weg. De vluchtpoging eindigde toen hij tegen een paaltje liep. De schade bleek mee te vallen, alleen de plastic reclamerand rond het kenteken was stuk. De verdachte kreeg een transactie van 150 euro.

VERNIELING AUTORUIT
NIEUW-LEKKERLAND Politiemensen hebben in de Dorpslaan in Nieuw-Lekkerland twee mannen van 23 en 25 jaar aangehouden. Bij de politie kwam op zondag 29 maart 2009 omstreeks 01.00 uur een melding dat twee mannen langs autos liepen en een stuk hout bij zich hadden. De twee liepen in de richting van de Albrechtstraat. Daar zagen agenten een auto staan met een vernield raam. Binnen in het voertuig lag glas. Na een zoektocht vonden agenten de twee mannen. Het signalement van een voldeed aan dat wat een getuige had doorgegeven.

WINKELDIEFSTAL
SLIEDRECHT Een 14-jarig meisje uit Sliedrecht is aangehouden voor winkeldiefstal. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 28 maart 2009. Ze stal iets bij een drogisterij aan het Burgmeester Winklerplein in Sliedrecht. Uit onderzoek bleek dat de verdachte bij andere winkels ook spullen had gestolen waaronder make-up artikelen en frisdrank.