Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 29-03-2009

Dronken beginnend bestuurder overschrijdt ruim 7x de toegestane hoeveelheid

HOOGERHEIDE - De politie heeft vanmorgen rond 06.15 uur op de
Nieuweweg een 18-jarige automobilist uit Woensdrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen melding van een eenzijdig verkeersongeval. Op de Nieuweweg troffen de agenten langs de weg in de bosschages een auto aan. De bestuurder, de 18-jarige man verkeerde onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim zeven maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had 645 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Zijn
rijbewijs is op het bureau ingevorderd.

De wetgeving voor beginnende bestuurders is strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en
snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Politie pakt stapper op na verstoring van de orde

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen rond 04.00 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Markt een 20-jarige man uit Heijningen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De man die naar aanleiding van zijn gedrag de deur gewezen werd in een
horecagelegenheid schopte een portier nadat ze buiten de zaak beiden op de grond vielen.

Politie arresteert vriend na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft kort na middernacht in een woning in Bergen op Zoom de 33-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 42-jarige Poolse vriendin te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens het conflict sloeg de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde zijn vriendin in haar gezicht en maagstreek. Vervolgens zette hij haar en haar spullen buiten de deur. Gewaarschuwde agenten troffen de man aan in de woning.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en
getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Politie grijpt drugsrunners in de kraag

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisteravond in de Antwerpsestraat twee jongens van 16 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Bergen op Zoom aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Op het bureau zijn ze ingesloten. De aangetroffen softdrugs is in beslag genomen.

Een getuige die door het tweetal was aangesproken meldde dit de politie die een onderzoek instelde. In de Antwerpsestraat troffen de agenten de jongens aan die voldeden aan het opgegeven signalement. In een tas die ze bij zich hadden trof de politie 21 gripzakjes hennep aan. Het tweetal werd op het bureau voor onderzoek in verzekering gesteld.