Politie Brabant-Noord

Horeca vrijdagavond

's-Hertogenbosch, Oss, Boxtel, Uden, 29-03-2009

's-Hertogenbosch - In de Lange Putstraat is een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor vandalisme. Surveillerende agenten zagen zaterdagochtend rond 01.00 uur dat de man tegen terrasstoelen trapte. Hij werd gewaarschuwd, maar hier trok de man zich niets van aan. Weer trapte hij tegen de terrasstoelen. Agenten pakten de man vast, maar hij verzette zich hevig. Met de hulp van toegesnelde portiers kon de man in bedwang gehouden worden. De Bosschenaar is voor verhoor naar het bureau gebracht. Hier bleek dat hij zich niet kon legitimeren. Voorzien van twee boetes kon de man huiswaarts.

Oss - De politie heeft rond 01.30 uur in de klaphekkenstraat een anonieme wildplasser aangehouden. Agenten zagen de man urineren op straat en spraken hem hierop aan. Aansluitend vroegen ze om zijn legitimatie. Deze had hij niet bij zich. Ook weigerde de man te vertellen wie hij was waarop hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich en schold hij de agenten uit. De man kreeg een boete voor openbare dronkenschap, urineren op de openbare weg, het niet kunnen tonen van een ID-bewijs en het belediging van een ambtenaar in functie. Na zijn verhoor gaf hij zijn identiteit prijs. Het bleek te gaan om een 45-jarige Ossenaar.

Boxtel - Een 41-jarige man uit Boxtel is zaterdagochtend om 02.00 uur op de Clarissenstraat aangehouden voor het beledigen en bedreigen van politieagenten. De man was het niet eens met de boete die hij kreeg voor wildplassen. Hierop liep hij naar een andere politieauto die in de buurt stond en begon te schelden. Agenten waarschuwde de man dat hij op zijn woorden moest letten, maar hij hield niet op waarop de man werd aangehouden. Onderweg naar het bureau begon hij ook bedreigingen te uiten. De man is ingesloten.

Uden - In een uitgaansgelegenheid aan de Markt heeft de politie een 20-jarige vrouw uit Erp aangehouden op verdenking van mishandeling. Bij de ingang troffen agenten om 03.15 uur een groep mensen waarvan er twee gewond waren in het gezicht. De gewonden konden geen dader aanwijzen. Op enig moment kwam iemand uit de uitgaansgelegenheid die verklaarde dat een vrouw uit Erp verantwoordelijk was voor de mishandeling. Agenten hebben de vrouw aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Ze ontkent bij de mishandeling betrokken te zijn.